ENGINE POWER

Ο Nicolas Lapierre διορίστηκε αθλητικός διευθυντής της Alpine Endurance Team

Η Alpine Endurance Team επεκτείνει την αθλητική της δομή με τη δημιουργία της θέσης του αθλητικού διευθυντή. Αυτόν τον νέο ρόλο θα αναλάβει ο Nicolas Lapierre, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον αθλητισμό τις τελευταίες ημέρες.
Ο Nicolas Lapierre διορίστηκε αθλητικός διευθυντής της Alpine Endurance Team

Ο Nicolas Lapierre θα αναλάβει αυτή τη θέση του αθλητικού διευθυντή από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ένα νέο καθεστώς για τον 40χρονο Haut-Savoyard που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον αθλητισμό την Τετάρτη με άμεση ισχύ, με τον τελευταίο του αγώνα να είναι οι 6 Ώρες του Φούτζι ( 15 Σεπτεμβρίου, στο βάθρο δίπλα στους Mick Schumacher και Matthieu Vaxiviere Editor’s σημείωμα). Θα υποστηρίξει την βασική ομάδα της γαλλικής ομάδας, τον Philippe Sinault.

Jules Gounon στο Alpine στο Μπαχρέιν

« Η Alpine έδειχνε πάντα μεγάλη εμπιστοσύνη σε μένα δίνοντάς μου την ευκαιρία να αναπτύξω το A424 (το LMDh που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό από την Alpine στην κατηγορία Hypercar του WEC . Σημείωση του συντάκτη) και μετά να ξεκινήσω αυτή την πρώτη σεζόν στο τιμόνι, δηλώνει ο Nicolas Lapierre.  Αφού εξέφρασα την επιθυμία να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας οδηγός, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω την περιπέτεια με την ομάδα, αλλά αυτή τη φορά στην άλλη πλευρά του pit wall. Θα προσπαθήσω να φέρω όλη μου την εμπειρία στους οδηγούς μας και να κάνω τη σύνδεση με τις τεχνικές μας ομάδες πιο ρευστή. Το Endurance είναι σε καλή τροχιά και πιστεύω στο Alpine project. Πρέπει να συνεχίσουμε τις ακούραστες προσπάθειές μας για να επιτύχουμε τα επόμενα ορόσημα μαζί. »

« Είμαι ενθουσιασμένος με τον διορισμό του Nicolas ως αθλητικού διευθυντή στην ομάδα αντοχής των Άλπεων», προσθέτει ο Philippe Sinault. Εδώ και αρκετούς μήνες συζητάμε μαζί αυτή την προοπτική που για μένα, πέρα ​​από την κοινή επιθυμία, αντιπροσωπεύει μια πραγματική λογική, μια φυσική συνέχεια του πλούσιου ταξιδιού που κάναμε μαζί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα κάτω από τα χρώματα των Άλπεων. Μεγαλώσαμε μαζί, κερδίσαμε πολλούς αγώνες και αρκετούς τίτλους! Γνωριζόμαστε πολύ καλά και η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία. Ευχαριστώ τον Νικόλα για την αποδοχή και ανυπομονώ να τον δω στο νέο του ρόλο να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ομάδας. »

« Από την αρχή του προγράμματος A424, ο Nicolas ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες», λέει ο Bruno Famin, VP Motorsports Alpine Racing. Πήρε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά και συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξή του. Το βάθρο που κατακτήθηκε στο Φούτζι είναι μια υπέροχη ανταμοιβή για το έργο που επιτεύχθηκε, για αυτόν και για ολόκληρη την ομάδα. Ο Nicolas Lapierre ανήκει στην οικογένεια των Άλπεων. Εκτός από τις ανθρώπινες και οδηγικές του ιδιότητες που δεν χρειάζεται πλέον να επιδεικνύονται, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει εμπειρία εκτός αυτοκινήτου. Με τον Philippe, έγινε φανερό σε εμάς ότι ο Nicolas θα μπορούσε φυσικά να φέρει πολλά στην ομάδα μέσω αυτού του ρόλου του αθλητικού διευθυντή και είμαστε απολύτως χαρούμενοι που ο Nicolas το δέχτηκε. Αυτό θα είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά για την ομάδα που θα μπορέσει έτσι να κάνει ένα νέο βήμα μπροστά. »

Αν και θα ξεκινήσει επίσημα αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στις αρχές του επόμενου έτους, ο Lapierre θα εκμεταλλευτεί τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2024 στο Μπαχρέιν για να βυθιστεί στο νέο του ρόλο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο έφεδρος Jules Gounon θα συμπληρώσει τα πληρώματα του A arrowed brand για το φινάλε αυτής της άσκησης, το 8 Hours of Bahrain (2 Νοεμβρίου). Ο Lapierre δεν θα βρίσκεται σε άγνωστο έδαφος με αυτόν τον νέο ρόλο του αθλητικού διευθυντή, γιατί παράλληλα με τη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του ως οδηγός, ο ντόπιος Thonon-les-Bain φρόντισε τις τελευταίες σεζόν τη δική του ομάδα, την COOL Racing, συμμετείχε κυρίως στο LM P2 στην ευρωπαϊκή σειρά Le Mans .

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Nicolas Lapierre διορίστηκε αθλητικός διευθυντής της Alpine Endurance Team», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!