ENGINE POWER

Στα 27, πού βρίσκεται ο Max Verstappen σε σύγκριση με άλλους πολλαπλούς πρωταθλητές;

Ενώ ο Max Verstappen γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του πριν από λίγες μέρες, αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τις φιγούρες του Ολλανδού με άλλους πολλαπλούς πρωταθλητές στην ίδια ηλικία. Κοιτάζοντας προσεκτικά, ο οδηγός της Red Bull φαίνεται να προηγείται των ομολόγων του, αν και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Στα 27, πού βρίσκεται ο Max Verstappen σε σύγκριση με άλλους πολλαπλούς πρωταθλητές;

Για τον Max Verstappen , το μονοπάτι στρώθηκε γρήγορα. Υπό την κηδεμονία του πατέρα του Jos, ο γέννημα θρέμμα του Hasselt στο Βέλγιο κατάλαβε γρήγορα ότι το πεπρωμένο του θα ήταν η Formula 1 . Έτσι, η οικογένεια εργάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση θυσιάζοντας πολλά πράγματα από την παιδική ηλικία του νεαρού Max, πάντα επικεντρωμένη στους αγώνες. Έτσι έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία ξεκινώντας το Grand Prix της Αυστραλίας 2015 σε ηλικία 17 ετών, 5 μηνών και 15 ημερών.

Από τότε, ο άνθρωπος που τότε φόρεσε τα χρώματα της Toro Rosso μεγάλωσε πολύ, με όλη τη σημασία της λέξης. Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, σημάδεψε την ιστορία του αθλήματός του με τις αθλητικές του ικανότητες, όπως το ρεκόρ του με 19 νίκες σε μία σεζόν (2023) ή τους τρεις παγκόσμιους τίτλους που κέρδισε, ενώ θα μπορούσε σύντομα να προσθέσει περισσότερους έναν τέταρτο στη λίστα του.

Verstappen vs Schumacher/Hamilton/Vettel

Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τον οδηγό της Red Bull με μερικούς από τους ομολόγους του που έχουν κερδίσει τουλάχιστον τρεις παγκόσμιους τίτλους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τα πιο πρόσφατα κρούσματα είναι οι Sebastian Vettel , Lewis Hamilton και Michael Schumacher .

Στα 27, όλοι είχαν στεφθεί τουλάχιστον μία φορά. Μεταξύ των τριών, μόνο ο Sebastian Vettel τα πήγε καλύτερα από τον Max Verstappen με τα τέσσερα παγκόσμια στέμματά του που απέκτησε διαδοχικά μεταξύ 2010 και 2013. Ένα στατιστικό που ο κάτοχος του τίτλου θα μπορούσε σύντομα να ισοφαρίσει, σε περίπτωση στέψης του φέτος, επίσης με τη Red Bull. Για σύγκριση, ο Lewis Hamilton είχε μόνο ένα (2008 με τη McLaren ) ενώ ο Michael Schumacher είχε δύο (1994 και 1995 με Benetton). Ο Ayrton Senna και ο Alain Prost θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη για αυτή τη σύγκριση, αλλά κανένας από τους δύο δεν είχε κερδίσει τον τίτλο στα 27 του χρόνια (28 για τον πρώτο και 30 για τον δεύτερο).

sta-27-pou-vriskete-o-max-verstappen-se-sigkrisi-me-allous-pollaplous-protathlites

Όσον αφορά τις νίκες, κανένας από τους τρεις επιλεγμένους πρωταθλητές δεν τα καταφέρνει καλύτερα από τον Max Verstappen που φτάνει στο 61. Ο πλησιέστερος διώκτης του είναι ο Sebastian Vettel με 39 ενώ οι Michael Schumacher και Lewis Hamilton ακολουθούν με 27 και 17 αντίστοιχα.

Όσο για τις pole positions, ο Ολλανδός δεν κυριαρχεί. Πρέπει να πούμε ότι ήταν μια άσκηση στην οποία ήταν λίγο πιο ευαίσθητος. Αν έχει 40 στο όνομά του, είχε μόνο τρεις στο όνομά του πριν από την έναρξη της ένδοξης εποχής του το 2021. Σε αυτόν τον τομέα, ο Sebastian Vettel προηγήθηκε στην ίδια ηλικία με 45 poles έναντι 19 για τον Lewis Hamilton και 17 για τον Michael Schumacher .

Μπροστά από τα βάθρα, οι καλύτεροι γύροι αλλά…

Σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως τα βάθρα, οι καλύτεροι γύροι, ο αριθμός των βαθμών, ο Max Verstappen κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στους ομολόγους του. Προς τιμήν του, έχει 109 βάθρα, 45 περισσότερα από τον Sebastian Vettel, 55 από τον Michael Schumacher και 67 από τον Lewis Hamilton.

Το ίδιο για τους καλύτερους γύρους στον αγώνα με 32 για τον σημερινό ηγέτη του πρωταθλήματος ακολουθούμενοι από τους Michael Schumacher (28), Sebastian Vettel (23) και Lewis Hamilton (11). Όσον αφορά τους βαθμούς, ο Verstappen προηγείται σε μεγάλο βαθμό με 168 σε 203 Grand Prix. Ο Sebastien Vettel ήταν 96 στα 128 στην ίδια ηλικία, ο Lewis Hamilton 68 στα 90 και ο Michael Schumacher 67 στα 101.

«Κυρίαρχες» φιγούρες που αναγκαστικά εξηγούνται από το γεγονός ότι ο Max Verstappen ξεκίνησε πρόωρα την καριέρα του σε αντίθεση με αυτούς τους άλλους οδηγούς που έπρεπε όλοι να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τα είκοσί τους, με εξαίρεση τον Sebastian Vettel που αγωνίστηκε στο πρώτο του Grand Price (ΗΠΑ 2007) λίγες μέρες πριν τα 20α γενέθλιά του.

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στα 27, πού βρίσκεται ο Max Verstappen σε σύγκριση με άλλους πολλαπλούς πρωταθλητές;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!