ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός ήταν ο επιστήμονας που έκανε το τελευταίο του πείραμα με κομμένο κεφαλι

Ο επιστήμονας που ξεπέρασε τα... όρια στο τελευταίο του πείραμα.
Αυτός ήταν ο επιστήμονας που έκανε το τελευταίο του πείραμα με κομμένο κεφαλι

Ο επιστήμονας Αντουάν Λαβουαζιέ αποφάσισε να απαντήσει στο ερώτημα για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο με αποκεφαλισμό στη λαιμητόμος που αποτελούσε την πιο σκληρή τιμωρία στο παρελθόν.

Ο Γάλλος χημικός αποφάσισε να ασχοληθεί προσωπικά και το 1794, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, πριν από την εκτέλεσή του ζήτησε από τον δήμιο να παρατηρήσει εάν τα μάτια του θα συνέχιζαν να ανοιγοκλείνουν αφού το κεφάλι του θα έχει κοπεί.

Όταν η… λεπίδα έπεσε και το κεφάλι βρέθηκε στο πάτωμα, τότε κοίταξαν αμέσως τα μάτια του και παρατήρησαν ότι συνέχισαν να ανοιγοκλείνουν για πάνω από 11 φορές μέχρι να σταματήσουν εντελώς.

Έτσι, διαπιστώθηκε πως πράγματι διατηρείται η συνείδηση μετά τον αποκεφαλισμό. Κι αυτό γιατί τη στιγμή που το κεφάλι πέφτει, τότε το μυαλό αν και αποκομμένο από την παροχή αίματος από την καρδιά, έχει ακόμα αίμα και οξυγόνο από τα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, του επιτρέπει να λειτουργεί για σύντομο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες ως απάντηση στο σοκ που μουδιάζει τα νεύρα, το άτομο που εκτελείται δεν αισθάνεται μυϊκό πόνο.

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο Tik Tok, έγινε Viral έχοντας πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές και 9.000 σχόλια.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο…

@ssllavaaaa What happens if the head is chopped off, will consciousness still exist? #Popular #Science #Popular #Knowledge #Popularization #Learn #fypシ゚viral ♬ original sound – Amazing Story

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός ήταν ο επιστήμονας που έκανε το τελευταίο του πείραμα με κομμένο κεφαλι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.