VIRAL

Ο Έλληνας δολοφόνος που άφησε την αστυνομία άφωνη με το σχέδιό του

Η σοκαριστική ιστορία του Κυριάκου Παπαχρόνη, του διαβόητου Δράκου της Δράμας, που συμμετείχε στις έρευνες για τη σύλληψή του και παραπλάνησε την αστυνομία.
Ο Έλληνας δολοφόνος που άφησε την αστυνομία άφωνη με το σχέδιό του

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τη φρικτή δράση του Κυριάκου Παπαχρόνη, γνωστού και ως Δράκου της Δράμας. Ο Παπαχρόνης, έφεδρος αξιωματικός του στρατού, ξεκίνησε τη δολοφονική του πορεία το 1981, με στόχο κυρίως γυναίκες, ιδιαίτερα ιερόδουλες. Τα εγκλήματά του περιλάμβαναν βιασμούς, δολοφονίες, και βομβιστικές επιθέσεις. Η μεθοδικότητα με την οποία δρούσε και το γεγονός ότι φορούσε τη στρατιωτική του στολή κατά τις επιθέσεις, έκανε την αστυνομία να τον δυσκολευτεί να τον ταυτοποιήσει.

Αυτό που έκανε την υπόθεση ακόμα πιο τρομακτική ήταν το γεγονός ότι ο Παπαχρόνης συμμετείχε ο ίδιος στις έρευνες για τη σύλληψή του, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στον στρατό. Οι αρχές, μπερδεμένες από τη στρατιωτική στολή που φορούσε κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο δολοφόνος βρισκόταν ανάμεσά τους.

Τελικά, η σύλληψή του έγινε τον Δεκέμβριο του 1982, όταν μια επιζήσασα τον αναγνώρισε. Η αστυνομία επικέντρωσε την έρευνά της στους στρατώνες της περιοχής και κατόρθωσε να τον εντοπίσει. Η σύλληψή του ήταν ένα σοκ για την κοινότητα, καθώς ο Παπαχρόνης είχε καταφέρει να παραπλανήσει τις αρχές για μεγάλο διάστημα.

Η δίκη του διεξήχθη στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου καταδικάστηκε σε δις εις θάνατον, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε 22 χρόνια κάθειρξη. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, αρχικά παρουσίασε βίαιη συμπεριφορά, αλλά αργότερα χαρακτηρίστηκε ως υποδειγματικός κρατούμενος. Το 2004, αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει ολόκληρη την ποινή του.

Η ιστορία του παραμένει ένα από τα πιο γνωστά και φρικτά κεφάλαια στην εγκληματική ιστορία της Ελλάδας, και η ευφυΐα του τρόπου δράσης του συνεχίζει να προκαλεί τρόμο και δέος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Έλληνας δολοφόνος που άφησε την αστυνομία άφωνη με το σχέδιό του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.