ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν αρχίσετε να μιλάτε ξαφνικά καλά κυπριακά με προφορά αρχίστε να ανησυχείτε

Αν κάποιος ξεκινήσει να μιλάει άπταιστα κυπριακά, τότε θα πρέπει να ανησυχεί.
Αν αρχίσετε να μιλάτε ξαφνικά καλά κυπριακά με προφορά αρχίστε να ανησυχείτε

Αν κάποιος ξεκινήσει να μιλάει άπταιστα τα κυπριακά και δεν είναι από την Κύπρο, τότε θα πρέπει να ανησυχεί.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος θέλει να μιλήσει την Κυπριακή διάλεκτο, τότε υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε να είναι Κύπριος, είτε να εμφανίσει το Σύνδρομο Ξένης Προφοράς που είναι ιδιαίτερα σπάνιος.

Πρόκειται για μία ιατρική κατάσταση όπου ο ασθενής αποκτά προφορά διαφορετική από την μητρική του γλώσσα και προφορά. Μάλιστα, είναι κάτι που εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες και οι κύριες αιτίες είναι το εγκεφαλικό, οι ημικρανίες, τραύμα στο κεφάλι, εγκεφαλική βλάβη είτε η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το ενδιαφέρον αυτό fact δημοσιεύτηκε στο Tik Tok και ήδη έγινε Viral.

Δείτε το παρακάτω βίντεο…

@the_learning_nexusΕνδιαφέροντα #facts που δεν ήξερες! Ακολουθήστε με για περισσότερα βίντεο! Ακολούθησε αυτά τα links για περισσότερα: Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzNbt0HVgl6wxN8lKVQEirg?sub_confirmation=1 Instagram: http://bit.ly/3YqxGsd #learnontiktok #education #edutok #educational #ekanaereuna #fyp #greece #viral♬ πρωτότυπος ήχος – The Learning Nexus

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αν αρχίσετε να μιλάτε ξαφνικά καλά κυπριακά με προφορά αρχίστε να ανησυχείτε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.