ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέμει η κυβέρνηση τη συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη: Για τη Βίσση έδωσαν 60.000 εισιτήρια και για τα Τέμπη 38.000!

Ύπουλες μεθοδεύσεις για να «ψαλιδιστεί» η επιτυχία της συναυλίας για τα Τέμπη - Η κυβέρνηση φοβάται το λαϊκό μήνυμα
Τρέμει η κυβέρνηση τη συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη: Για τη Βίσση έδωσαν 60.000 εισιτήρια και για τα Τέμπη 38.000!

Απίστευτες μεθοδεύσεις γίνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αποδυναμωθεί το μήνυμα της αυριανής συναυλίας για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, αφού το υπουργείο Πολιτισμού εξαντλεί την αυστηρότητα στους όρους διεξαγωγής της συναυλίας και επιπλέον έδωσε άδεια για 38.000 εισιτήρια, ενώ για τη συναυλία της Άννας Βίσση που έγινε πριν λίγες μέρες στο Καλλιμάρμαρο, εκδόθηκαν 60.000 εισιτήρια!

Στους όρους διεξαγωγής, είναι και η απαγόρευση του… καπνίσματος, ενώ μιλάμε για ανοιχτό χώρο, αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί όντως να πρόκειται για όρους που το ΥΠΠΟ θέτει σε κάθε εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο. Και όντως οι απαγορεύσεις να μπαίνουν για να αποφευχθούν οι φθορές στο μνημείο. Αλλά το θέμα είναι ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε να ελέγξει την τήρηση των κανονισμών στη συναυλία της Άννας Βίσση, όπου οι κερκίδες βρέθηκαν γεμάτες σκουπίδια, αποτσίγαρα και κουτάκια μπύρας.

Ξαφνικά το ΥΠΠΟ έγινε… αυστηρό μόνο με τη συναυλία των Τεμπών. Με χίλια ζόρια ενέκρινε τη συναυλία για να μην εξοργιστεί ο κόσμος, αλλά περνάει την εκδήλωση από «κόσκινο». Και τι να πει κανείς για τον αδικαιολόγητα μικρό αριθμό εισιτηρίων; Σε ένα στάδιο που χωράει 60.000 θεατές, να μην αξιοποιηθούν ούτε τα 4/6 της χωρητικότητας, για μια συναυλία που άνετα μπορεί να μαζέψει και 100.000 κόσμου, μέσα και έξω από το στάδιο.

Η κυβέρνηση προφανώς τρέμει την κατακραυγή του συγκεντρωμένου πλήθους, και κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη ζημιωθεί επικοινωνιακά. Άλλο είναι να έχεις 38.000 ανθρώπους να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος, άλλο 100.000 και… βάλε. Κανένας από το υπουργείο δεν εξηγεί γιατί επιβλήθηκε ο αυθαίρετος «κόφτης» των 38.000 θεατών. Και τι να πουν άλλωστε, αφού το πράγμα είναι ολοφάνερο.

Μόνο σε ανελεύθερα καθεστώτα του παρελθόντος έχουν γίνει τέτοια αίσχη. Η συναυλία μιας δημοφιλούς τραγουδίστριας να δικαιούται περισσότερα εισιτήρια από τη συναυλία ευαισθητοποίησης για μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην Ελλάδα. Ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν παραδέχεται το έγκλημα των Τεμπών, θα έπρεπε να παραχωρήσει το Καλλιμάρμαρο χωρίς περιορισμούς και μόνο για την μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν. Αφού μάλιστα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τις ανάγκες των δικαστικών αγώνων των οικογενειών, άρα ένας λόγος παραπάνω να είναι κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο.

Αλλά είναι γνωστό πλέον, ότι μπροστά στο επικοινωνιακό «image» της κυβέρνησης, δεν υπολογίζουν τίποτα. Εδώ «μπάζωσαν» την αλήθεια για ολόκληρο μακελειό νεκρών, την επιτυχία μιας συναυλίας δεν θα «μπαζώσουν»;

Σχολιάζοντας στο Κόκκινο τα παραπάνω, ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον γιο του στο έγκλημα τον Τεμπών, άφησε να εννοηθεί η κυβέρνηση θέλει να «ψαλιδίσει» την επιτυχία της συναυλίας:

«Καταρχήν εσκεμμένα μάλλον κανείς δεν είπε ότι πρόκειται για συναυλία μνήμης και κακώς δεν μας δώσανε άδεια για περισσότερο κόσμο, ενώ για άλλους δίνουν. Δεν ξέρω γιατί αλλά γιατί μάλλον υπολόγιζαν να φτάσουν 100.000 και δεν ήθελαν» σημείωσε με νόημα ο χαροκαμένος πατέρας. «Έχει σπάσει το τηλέφωνό μου από Αυστραλία, από Γερμανία, με παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν προσκλήσεις» συμπλήρωσε.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρέμει η κυβέρνηση τη συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη: Για τη Βίσση έδωσαν 60.000 εισιτήρια και για τα Τέμπη 38.000!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.