ΚΑΙΡΟΣ

Τυφώνας Milton: Η πιθανότητα να δούμε έναν τέτοιο τυφώνα στην Ελλάδα – Οι επιστήμονες προειδοποιούν!

Οι Έλληνες επιστήμονες τονίζουν οτι δεν είναι απίθανο να δούμε και στην Ελλάδα έναν τυφώνα όσο ισχυρός είναι ο Μίλτον.
Τυφώνας Milton: Η πιθανότητα να δούμε έναν τέτοιο τυφώνα στην Ελλάδα – Οι επιστήμονες προειδοποιούν!

Ο τυφώνας Milton σάρωσε τη Φλόριντα των ΗΠΑ και πλέον γεννάται η απορία το πόσο πιθανή είναι η εμφάνιση ενός μιας κακοκαιρίας «Milton» και στην Ελλάδα. Οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες από όσες φανταζόμαστε!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Action 24, Έλληνες επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εξηγούν οτι και η Μεσόγειος μπορεί να «γεννήσει» τέτοιους είδους τυφώνες.

Η κλιματική κρίση, η συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και ιδίως των ωκεανών μπορεί να οδηγήσει σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Βεβαίως το γεγονός οτι δεν στη Μεσόγειο δεν υπάρχουν τόσες μεγάλες επιφάνειες νερού όπως στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό μειώνει περιορίζει τις πιθανότητες για τη δημιουργία ενός τυφώνα όπως ο Τυφώνας Μίλτον.

Ωστόσο είδαμε και στην χώρα μας έντονες κακοκαιρίες όπως ο «Ντάνιελ» ή ο «Ιανός» που όμως δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση την κατηγορία «5» όμως ο Milton.

Πιο επίφοβες περιοχές για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων είναι τα Επτάνησα, η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τυφώνας Milton: Η πιθανότητα να δούμε έναν τέτοιο τυφώνα στην Ελλάδα – Οι επιστήμονες προειδοποιούν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.