ENGINE POWER

Η IMSA επιβεβαιώνει το grid της για το 2025 με τη Lamborghini στο GTP

Η IMSA ανακοίνωσε την πλήρη λίστα συμμετοχών για το Πρωτάθλημα WeatherTech 2025 και τη σεζόν Michelin Le Mans Cup. Με την παρουσία της Lamborghini και της Aston Martin στην κατηγορία GTP.
Η IMSA επιβεβαιώνει το grid της για το 2025 με τη Lamborghini στο GTP

Συνολικά 48 συμμετέχοντες έχουν επιβεβαιωθεί για την πλήρη σεζόν του WeatherTech Championship, με 56 συμμετοχές να έχουν προγραμματιστεί για τους πέντε γύρους του Michelin Endurance Cup. Το 24 Hours of Daytona (23-26 Ιανουαρίου), ο εναρκτήριος γύρος της επόμενης σεζόν, αναμένεται να έχει ένα πεδίο με περισσότερα από 60 αυτοκίνητα όταν αποκαλυφθεί η λίστα συμμετοχής για αυτό το γεγονός στις αρχές Δεκεμβρίου.

« Η χρυσή εποχή των αγώνων σπορ αυτοκινήτων IMSA βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από το απίστευτα δυνατό και ανταγωνιστικό ρόστερ εισόδου για το Πρωτάθλημα WeatherTech 2025 και το Κύπελλο Αντοχής Michelin », είπε ο John Doonan, Πρόεδρος της IMSA. “ Η κατηγορία GTP μας συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή εκπροσώπηση στις κατηγορίες LMP2, GTD PRO και GTD. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις ομάδες που επιβεβαίωσαν τα σχέδιά τους τόσο νωρίς και είμαστε ευγνώμονες σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας που συνεχίζουν να προσφέρουν στους οπαδούς της IMSA τους καλύτερους αγώνες σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο. »

Η κορυφαία κατηγορία του IMSA θα αυξηθεί ξανά για τη σεζόν 2025 με 11 συμμετοχές πλήρους σεζόν και 13 για το Michelin Endurance Cup. Η Porsche Penske Motorsport, η Cadillac Wayne Taylor Racing V-Series.R, η BMW M Team RLL και η Acura Meyer Shank Racing w/ Curb Agajanian θα επιστρέψουν με δύο συμμετοχές η καθεμία. Μεμονωμένες συμμετοχές για την πλήρη σεζόν έχουν προγραμματιστεί από τη Whelen Cadillac Racing, την JDC-Miller MotorSports και την Heart of Racing Team, η οποία θα τρέξει το Aston Martin Valkyrie LMH για πρώτη φορά σε διαγωνισμό. Η Proton Competition και η Lamborghini Iron Lynx θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Michelin Endurance Cup.

Η παρουσία της Lamborghini σε αυτή τη λίστα εισόδου είναι αξιοσημείωτη αφού οι φήμες τις τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνουν πιθανή απόσυρση του Ιταλού κατασκευαστή από το αμερικανικό πρωτάθλημα ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Θα πρέπει να δούμε σε αυτή τη λίστα με τους συμμετέχοντες μια πιθανή αποχώρηση από το WEC εκ μέρους της εταιρείας Sant’Agata Bolognese; Απάντηση τις επόμενες εβδομάδες.

12 αυτοκίνητα στο LM P2
Η κατηγορία LM P2 έχει επίσης περαιτέρω αύξηση το 2025, με τους 12 συμμετέχοντες στην κατηγορία να συμμετέχουν για την πλήρη σεζόν του πρωταθλήματος WeatherTech.

Η United Autosports USA επιστρέφει μόνο με τα δύο της αυτοκίνητα. Μεμονωμένες συμμετοχές έχουν προγραμματιστεί για τα Algarve Pro Racing, Tower Motorsports, TDS Racing, Inter Europol Competition, Era Motorsport, PR1 Mathiasen Motorsports, Riley, AO Racing, Pratt Miller Motorsports και AF Corse.

Η Paul Miller Racing θα μετακινηθεί από ένα σε δύο αυτοκίνητα GTD PRO το 2025, ακόμα με BMW. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα δύο αυτοκινήτων από την Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports και τη Ford Multimatic Motorsports. Η Pfaff Motorsports ( McLaren ), η Vasser Sullivan Racing (Lexus) και η AO Racing (η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει πιθανή αναδιάταξη με την Porsche) επιστρέφουν επίσης με ατομικές προσπάθειες για το πλήρες πρόγραμμα του WeatherTech Championship.

Η Automobili Lamborghini θα έχει επίσης μόνο ένα αυτοκίνητο για το Michelin Endurance Cup. Πρόσθετες εγγραφές GTD PRO αναμένονται για τις 24 ώρες του Daytona.

Στο GTD, προγραμματίζονται προγράμματα πλήρους σεζόν με ένα μόνο αυτοκίνητο για AWA, Conquest Racing, νεοεισερχόμενους DXDT Racing (εισέρχονται με Corvette), Forte Racing, Gradient Racing (που ανακοίνωσε τη μετακίνησή του σε Ford Mustang), Inception Racing, Korthoff Competition Motors , Turner Motorsport, van der Steur Racing – που προέρχεται από το IMSA Michelin Pilot Challenge –, Vasser Sullivan Racing, Wayne Taylor Racing, Winward Racing, Wright Motorsports, DragonSpeed, Heart of Racing Team και Triarsi Competizione.

Μεταξύ των ομάδων στο Michelin Endurance Cup, μετράμε την AF Corse με δύο συμμετοχές, την Triarsi Competizione, την Iron Dames και την Lone Star Racing. Η κατηγορία θα πρέπει επίσης να έχει πρόσθετες καταχωρήσεις δεσμευμένες για το Rolex 24.

Η λίστα συμμετοχών για τη σεζόν 2025 IMSA:

i-imsa-epiveveoni-to-grid-tis-gia-to-2025-me-ti-lamborghini-sto-gtp i-imsa-epiveveoni-to-grid-tis-gia-to-2025-me-ti-lamborghini-sto-gtp i-imsa-epiveveoni-to-grid-tis-gia-to-2025-me-ti-lamborghini-sto-gtp

i-imsa-epiveveoni-to-grid-tis-gia-to-2025-me-ti-lamborghini-sto-gtp

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η IMSA επιβεβαιώνει το grid της για το 2025 με τη Lamborghini στο GTP», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!