VIRAL

Ψήλωσαν οι Έλληνες και έγιναν ψηλότεροι από Αμερικανούς – Ρώσους – Τούρκους – Καναδούς και Γάλλους

Πίνακας παρουσιάζει τους μέσους όρους ύψους από 127 χώρες με την Ελλάδα να βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατάταξη,
Ψήλωσαν οι Έλληνες και έγιναν ψηλότεροι από Αμερικανούς – Ρώσους – Τούρκους – Καναδούς και Γάλλους

Μπορεί οι Έλληνες να μην θεωρούμαστε ιδιαίτερα  ψηλός λαός, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται οτι το ελληνικός έθνος έχει ψηλώσει αρκετά, κερδίζοντας πολλές θέσεις στην σχετική λίστα με τα ύψη των λαών.

Σύμφωνα με πίνακα που παραθέτει τους μέσους όρους υψών ανδρών και γυναικών από 127 χώρες (και ηλικίες 18-25 ετών) η Ελλάδα φιγουράρει αρκετά ψηλά. Ψηλότερα μάλιστα από ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία και Καναδά! Το περιμένατε;

Συγκεκριμένα ο μέσος όρος ύψους στους Έλληνες άνδρες δίνεται το 1,79μ. και στις Ελληνίδες το 1,65. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι άνδρες φτάνουν κατά μέσο όρο στο 1,76 και οι Τουρκάλες στο 1,62 μέτρα.

Ακόμη και οι Αμερικανοί είναι κοντύτεροι από εμάς με μέσο όρο 1,77μ ύψος στους άνδρες και 1.63μ. στις γυναίκες.

Από εκεί και πέρα όπως αναμενόταν  ψηλότερος λαός είναι η Ολλανδία με 1,84μ. στους άνδρες και 1,70μ. στις γυναίκες και κοντύτερος είναι το Ανατολικό Τίμορ (ένα νησί τις νοτιοανατολικής Ασίας) στο οποίο οι άνδρες έχουν ύψος μόλις 1,59 και οι γυναίκες 1,52!

Παρακάτω ο μέσος όρος ύψους στις 32 πρώτες χώρες

Παρακάτω ο μέσος όρος ύψους στις 32 πρώτες χώρες

Δείτε ΕΔΩ όλο τον πίνακα με τους μ.ο. ύψών ανά χώρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ψήλωσαν οι Έλληνες και έγιναν ψηλότεροι από Αμερικανούς – Ρώσους – Τούρκους – Καναδούς και Γάλλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.