ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στρατηγική συνεργασία του ΑΟ Κέρκυρας με τον γίγαντα Άγιαξ!

Ο ΑΟ Κέρκυρας προχωρά σε μια εντυπωσιακή συνεργασία με τον Άγιαξ στο θέμα των ακαδημιών, κίνηση επιπέδου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο
Στρατηγική συνεργασία του ΑΟ Κέρκυρας με τον γίγαντα Άγιαξ!

Ο ΑΟ Κέρκυρας κάνει ένα τολμηρό άλμα στην προσπάθειά του να αναγεννήσει το νεανικό ποδόσφαιρο στο νησί, έχοντας στο πλευρό του τον θρυλικό Άγιαξ!

Η συνεργασία με τον ολλανδικό σύλλογο δεν είναι απλά μια τυπική συμφωνία, αλλά μια ουσιαστική πρωτοβουλία για την επιστροφή της Κέρκυρας σε ρόλο πρωταγωνιστή στον χώρο του ποδοσφαίρου, με έμφαση στην εκπαίδευση νέων και προπονητών.

Η επιλογή του ΑΟ Κέρκυρας να στραφεί προς τον Άγιαξ δεν είναι τυχαία. Η ιστορία του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1968, περιλαμβάνει στιγμές δόξας και συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και δύσκολες περιόδους που οδήγησαν σε αναδιάρθρωση και επιστροφή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τώρα, με την υποστήριξη του «Αίαντα», ο σύλλογος στοχεύει να ανασυγκροτηθεί από τη βάση, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση νέων και την ανάπτυξή τους.

Η αποκλειστική αυτή συνεργασία φέρνει στο νησί των Φαιάκων την παγκοσμίου φήμης προπονητική φιλοσοφία του Άγιαξ, με την ακαδημία «AO Κέρκυρα» Ajax official academy developer να προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2025. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να δοθούν στα νεαρά ταλέντα της Κέρκυρας τα απαραίτητα εφόδια και να εκπαιδευτούν από ειδικούς με βάση τα υψηλά πρότυπα του ολλανδικού συλλόγου. Ένας Ολλανδός τεχνικός διευθυντής θα ηγηθεί της προσπάθειας, ενώ η ακαδημία θα λειτουργεί επίσης ως κέντρο εκπαίδευσης προπονητών.

 

Ο Γιάννης Βλάχος δίπλα στον Ολλανδό Technical Director of AFC Ajax, Alex Kroes

 

Η συμφωνία, επίσης, περιλαμβάνει τη διοργάνωση προπονητικών σεμιναρίων στην Κέρκυρα τρεις φορές τον χρόνο, ανοιχτών σε όλους τους προπονητές νέων του νησιού, με στόχο τη διάχυση της φιλοσοφίας του Άγιαξ.

Παράλληλα, οι προπονητές του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στο Άμστερνταμ για σεμινάρια, ενισχύοντας τις γνώσεις τους και χτίζοντας γέφυρες με τον «Αίαντα». Την ίδια στιγμή θα υπάρχει και παροχή καλοκαιρινών camps, τα οποία θα ξεκινούν αρχές Ιουλίου και θα ολοκληρώνονται τέλη Αυγούστου!

 

Δημήτρης Μπορτς (Γενικός Γραμματέας και Legend), Alex Kroes (Technical Director of AFC Ajax), Γεώργιος Κολυτάς (Πρόεδρος του ΑΟ Κέρκυρας)

 

Η εν λόγω συνεργασία φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα για το ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα, καθώς η διοίκηση του ΑΟ Κέρκυρας στοχεύει να καταστήσει τον σύλλογο κόμβο ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στις δυσκολίες των τελευταίων ετών και ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον. Η δημιουργία ενός κοινού λογότυπου με τον Άγιαξ αναδεικνύει τη σοβαρότητα και τη δέσμευση των δύο πλευρών.

Για την Κέρκυρα, η συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι απλά μια επιστροφή στο παρελθόν, αλλά μια φιλόδοξη απόπειρα να εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικά κέντρα εκπαίδευσης και ανάπτυξης νέων ταλέντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Άγιαξ φυσικά να δείχνει τον δρόμο.

 

  • Στη βασική φωτογραφία ο Έλληνας προπονητής Γιάννης Βλάχος, που θα είναι ο άμεσος σύνδεσμος της Ακαδημίας, οι Δημήτρης Μπορτς (Γενικός Γραμματέας και Legend), Alex Kroes (Technical Director of AFC Ajax), Γεώργιος Κολυτάς (Πρόεδρος του ΑΟ Κέρκυρας) και ο νομικός σύμβουλος, Θεόδωρος Αλυσανδράτος.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στρατηγική συνεργασία του ΑΟ Κέρκυρας με τον γίγαντα Άγιαξ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.