VIRAL

Προσοχή – μην κολυμπήσετε ποτέ σε αυτή τη λίμνη

Η λίμνη Ασάλ στο Τζιμπουτί, μία από τις πιο αλμυρές λίμνες στον κόσμο είναι τόσο τοξική που καταστρέφει το δέρμα των ανθρώπων.
Προσοχή – μην κολυμπήσετε ποτέ σε αυτή τη λίμνη

Το ξέρατε οτι μία από τις πιο απαγορευμένες λίμνες για κολύμπι στον κόσμο είναι η λίμνη Ασάλ στο Τζιμπουτί; Κι αυτό όχι γιατί είναι βρώμικη, αλλά γιατί είναι έχει τόσο αλάτι και είναι τόσο τοξική που προκαλεί σοβαρά εγκαύματα και ουλές στο δέρμα όσων ακουμπούν το νερό της!

Η λίμνη Ασσάλ (στα αραβικά λίμνη Μελιού) είναι υπεραλμυρή ηφαιστειακή λίμνη 120χλμ. δυτικά του Τζιμπουτί. Βρίσκεται 155 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο τρίγωνο του Αφάρ και είναι το χαμηλότερο χερσαίο σημείο στην Αφρική και η τρίτη χαμηλότερη χερσαία κοιλότητα στη Γη μετά τη Νεκρά Θάλασσα και τη Θάλασσα της Γαλιλαίας. Να σημειώσουμε οτι δεν έχει εκροή και εξαιτίας της έντονη εξάτμισης η αλατότητα της λίμνης είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή τη θάλασσα και ως εκ τούτου είναι η πιο αλμυρή λίμνη στο κόσμο μετά τη λίμνη Δον Χουάν στην Ανταρκτική

Η λίμνη Ασάλ θεωρείται πάντως «εθνικός θησαυρός» και είναι προστατευόμενη με νόμο περιοχή από το 2000.

Δυστυχώς το θέμα δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ότι υπάρχει μια θλιβερή ιστορία πίσω από τα παραπάνω. Το Τζιμπουτί υπήρξε διαβόητο ως κέντρο εμπορίας ανθρώπων με χιλιάδες μετανάστες από την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Ερυθραία πολλοί από τους οποίους υπέστησαν σοβαρή εκμετάλλευση καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλική δουλείας. Υπό τη γαλλική αποικιακή κυριαρχία το Τζιμπουτί υπέστη σκληρή καταπίεση και μεταξύ άλλων οι Γάλλοι εφάρμοζαν δημόσιες εκτελέσεις, τιμωρίες με βασανιστήρια και άλλα πολλά προκειμένου να συνετίζουν και να ελέγχον τον τοπικό πληθυσμό.

Αρκετοί λοιπόν από τους σκλάβους εργάζονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία αλατιού της λίμνης Ασάλ με αποτέλεσμα πολλοί να υποστούν σοβαρά εγκαύματα

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το βίντεο στο κανάλι του TikTok

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή – μην κολυμπήσετε ποτέ σε αυτή τη λίμνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.