ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο deep fake που τους είπε να μεταφέρουν 20 εκατ.

Πως έγινε το πρώτο deep fake attack σε εταιρεία του εξωτερικού.
Το πρώτο deep fake που τους είπε να μεταφέρουν 20 εκατ.

Γυναίκα περιγράφει το πως έγινε το πρώτο deep fake της ιστορίας με το οποίο έγινε μεταφορά 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η… επίθεση έγινε σε εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ και κατάφεραν να μπουν σε ένα διαδικτυακό μίτινγκ το οποίο γινόταν μέσω zoom.

Όπως περιγράφει σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας μπήκε σε αυτό και έδωσε εντολή να κουνήσουν 20 εκατομμύρια. Παρά το γεγονός πως ήταν κανονικά με τη φωνή του και τόνισε πως έδωσε εντολή ο γενικός διευθυντής για να γίνει αυτό, ανακαλύφθηκε λίγο αργότερα πως ήταν όλο fake.

Όταν βγήκαν από τη… συνάντηση, προκλήθηκε ένα χάος, καθώς αυτή η μεταφορά δεν ήταν εξουσιοδοτημένη και πως ο πραγματικός οικονομικός διευθυντής δεν έδωσε ποτέ τέτοια εντολή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο…

@business_review_greece Ποιο είναι το πρώτο επιτυχημένο deep fake attack στην ιστορία, με το όπιο έκλεψαν εκατομμύρια από εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ; Δες ολόκληρο το επεισόδιο στο κανάλι μας Business Review Greece στο YouTube (link in bio). #επιχειρηματικότητα #cybersecurity #hacking #χάκερ #ασφάλεια #κυβερνοασφάλεια ♬ πρωτότυπος ήχος – Business Review Greece

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πρώτο deep fake που τους είπε να μεταφέρουν 20 εκατ.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.