ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Απόλυτο αφεντικό

Έχει προλάβει να αφήσει ήδη το στίγμα του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδας. Μα πάνω από όλα να έχει γίνει «ένα» με την ψυχολογία των παικτών.
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Απόλυτο αφεντικό

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για την Εθνική Ελλάδας. Σε τρία παιχνίδια έχει προλάβει ήδη να το δείξει με τα αποτελέσματα, με πάνω από όλα στους παίκτες. Τους κέρδισε όλους με τη συμπεριφορά του και στο τραγικό γεγονός με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Έχει τον τρόπο του, ξέρει τους Έλληνες και συγκεκριμένα τους διεθνείς. Δεν έχει προλάβει να αφήσει μόνο το προπονητικό του impact μετά από τρία παιχνίδια, ειδικά σε αυτό με την Αγγλία. Μη φανταστείτε κάτι σε ένταση, ποικιλία στην καθημερινότητα της προπόνησης, όσο με τη διαχείριση τακτικών καταστάσεων, επιλογής προσώπων. Ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας, άλλωστε, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που δουλεύει.

Δεν έχει αλλάξει ούτε ο ίδιος τις αρχές του όμως. Δεν το παίζει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι και γνώριζαν οι παίκτες. Μήτε έχει αφήσει το χαρμάνι του τσιγάρου που του δημιουργούσε η φθορά της προπονητικής καθημερινότητας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι απόλυτα αποδεκτός στα αποδυτήρια. Διότι, ο Σέρβος τεχνικός είναι direct, ποδοσφαιρικός και όταν χρειαστεί θα κάνει το ανάλογο ψυχολογικό ντοπάρισμα.

Ακόμη και σε ετούτη την οδυνηρή συγκυρία με την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ που δεν είχε προλάβει να τον ζήσει. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ο πρώτος που δημιούργησε την συνθήκη νίκης στους παίκτες με την ομιλία του, συμπεριφορά από τον πάγκο του καθ’ όλη την διάρκεια του ματς. Δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο, δεν πανηγύρισε. Κύριος…

ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ FREEBET!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Απόλυτο αφεντικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…