ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορολογήσει μεχρί και τα πουρμπουάρ – Ποιους αφορά

Σχέδιο για πουρμπουάρ με κάρτες επεξεργάζεται η Κυβέρνηση
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορολογήσει μεχρί και τα πουρμπουάρ – Ποιους αφορά

Αφορολόγητα πουρμπουάρ μέχρι ένα ποσό τα φιλοδωρήματα και στη συνέχεια κλιμακωτός φόρος ανάλογα με το ύψος του ποσού. Το πλάνο της Κυβέρνησης.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή» κάνει λόγο για σχέδιο φορολογικής αντιμετώπισης των φιλοδωρημάτων κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο καθώς κάθε πρόταση που έχει υποβληθεί έχει θετικά αλλά και αρνητικά. Ένα θέμα είναι οτι ο αγοραστής δίνει τα φιλοδωρήματα με μετρητά που δύσκολα μπορούν να φορολογηθούν αν και πλέον χρησιμοποιείται πολύ και η κάρτα.

Για παράδειγμα δεν γίνεται όλα τα πουρμπουάρ να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση καθώς άλλο είναι το φιλοδώρημα στον ντιλιβερά που φέρνει σουβλάκια και μπορεί να λάβει ένα ευρώ και άλλο αυτό που δίνεται στη Μύκονο που μπορεί να φτάσει τεράστια ποσά, για παράδειγμα 30.000 ευρώ.

Έτσι η Κυβέρνηση εξετάζει αρκετά σενάρια για την φορολόγηση των πουρμπουάρ, όπως:

1. Να εξαιρεθούν τα μικρά φιλοδωρήματα από τη φορολόγηση. Να θεσπιστεί ανώτατο ύψος ποσών που δεν θα φορολογούνται.

2. Να δημιουργηθεί κίμακα φιλοδωρημάτων. Μέχρι ένα ποσό θα είναι αφορολόγητα και μετά θα υπάρχουν συντελεστές ανάλογα με το ύψος αυτών. Η κλίμακα θα είναι αυτοτελής, κάτι που σημαίνει οτι το εισόδημα από τα πουρμπουάρ δεν θα συνδέεται με το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

3. Ποινές για όσους δεν αποδίδουν τα φιλοδωρήματα, καθώς και για όσους επιχειρήσουν να μεταβάλουν τη σχέση εργασίας.

4. Υποχρεωτικά τα φιλοδωρήματα θα διαχωρίζονται στο PS. Δηλαδή αλλού θα πληρώνεται ο λογαριασμός και αλλού θα καταβάλλεται το tip.

5. Διασταυρώσεις από τη φορολογική διοίκηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιες επιχειρήσεις έχουν παρακρατήσει φιλοδωρήματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορολογήσει μεχρί και τα πουρμπουάρ – Ποιους αφορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.