ENGINE POWER

Πώς μπορεί ο Thierry Neuville να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κεντρική Ευρώπη;

Με προβάδισμα 29 πόντων έναντι του Ott Tänak και 41 επί του Sébastien Ogier, ο Thierry Neuville θα έχει ένα δεύτερο match point για να κερδίσει ένα πρώτο παγκόσμιο στέμμα WRC κατά τη διάρκεια του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης (17-20 Οκτωβρίου). Να πώς.
Πώς μπορεί ο Thierry Neuville να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κεντρική Ευρώπη;

Η σεζόν WRC 2024 συνεχίζει το τελευταίο της σπριντ στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης , τον δωδέκατο και προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος. Μετά τη Χιλή, ο κορυφαίος της κατάταξης των οδηγών, Thierry Neuville , έχει ένα δεύτερο match point για να κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Ο οδηγός της Hyundai θα μπορούσε να πάρει το στέμμα την Κυριακή, στον τερματισμό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά για να το κάνει θα πρέπει να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις. Εδώ είναι αυτά.

Πριν από την έναρξη του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, απομένουν ακόμη τέσσερις για να διεκδικήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή μαθηματικά: οι Thierry Neuville, Ott Tänak (29 πόντους πίσω), Sébastien Ogier (41 πόντους πίσω) και Elfyn Evans (46 πόντοι). πίσω). Για να κατακτήσει ο Βέλγος τίτλο κατά την άφιξη του γύρου της Νότιας Αμερικής, πρέπει να έχει προβάδισμα 31 πόντων, που ισοδυναμεί με μια «τέλεια» νίκη (30 πόντοι το Σαββατοκύριακο και ένας βαθμός για να αποφύγει την ισοπαλία) πριν από την τελευταία συνάντηση του την εποχή, στην Ιαπωνία.

Προφανώς, η νέα βαθμολογική κλίμακα κάνει την ανάγνωση και την πρόβλεψη για το πρωτάθλημα πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη (ή, καλά, πολύ μεγάλη για να είναι κατανοητή!). Συνοψίζοντας, στην Κεντρική Ευρώπη, αυτό σημαίνει ότι ο Thierry Neuville πρέπει να σκοράρει 2 πόντους περισσότερους από τον Ott Tänak και ότι δεν πρέπει να παραχωρήσει περισσότερους από 10 πόντους στον Sébastien Ogier και περισσότερους από 15 πόντους στον Elfyn Evans.

Ένα αληθοφανές σενάριο αλλά που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα του Εσθονού, του μοναδικού που έχει ακόμα τη μοίρα του στα χέρια απέναντι στον Τιερί Νεβίλ. Εάν ένας από τους τρεις αντιπάλους του Βέλγου τερματίσει το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης με έλλειμμα 30 πόντων ή λιγότερο, τότε ο τίτλος θα κριθεί στην Ιαπωνία (21-24 Νοεμβρίου).

Βαθμολογία WRC 2024
μπροστά από το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης

1) Thierry Neuville (Hyundai) – 207 πόντοι
2) Ott Tänak (Hyundai) – 178 πόντοι (-29)
3) Sébastien Ogier ( Toyota ) – 166 πόντοι (-41)
4) Elfyn Evans (Toyota) – 161 πόντοι (- 46)
5)  Adrien Fourmaux  ( M-Sport Ford) – 140 πόντοι (-67)

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πώς μπορεί ο Thierry Neuville να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κεντρική Ευρώπη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!