ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Μόνο 1 στους 3 Έλληνες πιστεύουν ότι προστατεύεται το κράτος δικαίου στη χώρα – Με ποσοστό 32% στην τελευταία θέση της ΕΕ!

Σοκ από Ευρωβαρόμετρο - Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύουν ότι ζουν σε ένα κράτος διαφθοράς και ατιμωρησίας
Ευρωβαρόμετρο: Μόνο 1 στους 3 Έλληνες πιστεύουν ότι προστατεύεται το κράτος δικαίου στη χώρα – Με ποσοστό 32% στην τελευταία θέση της ΕΕ!

Θυμόμαστε ότι μια από τις πιο μελανές σελίδες της θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2024, όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε και επίσημα με ψήφισμά του την Ελλάδα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε εντελώς το ντροπιαστικό ψήφισμα και προσπάθησε να το υποβαθμίσει με κάποιες γελοίες ερμηνείες, όπως πχ. του Μάκη Βορίδη που έφτασε να πει ότι οι ευρωπαίοι χτυπάνε τον Μητσοτάκη επειδή είναι ο πιο… πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη.

Στην ουσία του θέματος, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα συνέχισε να παράγει την ίδια νοσηρότητα όπως και πριν την καταδίκη της Ευρωβουλής. Ο ελληνικός λαός είδε μια σειρά από εγκληματικές πράξεις, να ξεπλένονται σε «πλυντήρια» συγκάλυψης και ατιμωρησίας. Για τα Τέμπη, για το Μάτι, για τη Θεσσαλία, για τις υποκλοπές, για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, για την υπόθεση Λιγνάδη και την υπόθεση Μίχου και για αρκετά άλλα ζητήματα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα έχει τσαλαπατηθεί.

Είναι αναμενόμενο επομένως, τα όσα διαπίστωσε το Ευρωκοινοβούλιο για το «καθεστωτικό» κράτος δικαίου στην Ελλάδα, να τα επιβεβαιώνει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας για τη δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και τις αξίες.

Σε ολόκληρη την ΕΕ, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι βασικές αξίες της ΕΕ, όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, προστατεύονται επαρκώς στη χώρα τους. Σε 20 χώρες, τουλάχιστον οι μισοί από όλους τους ερωτηθέντες συμφωνούν με αυτή τη δήλωση.

Όμως όσον αφορά την Ελλάδα, αυτήν την άποψη υιοθετούν για τη χώρα τους μόνο ένας στους τρεις Έλληνες! Μόλις το 32% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, προστατεύονται επαρκώς στην Ελλάδα, με συνέπεια η χώρα μας να καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην ΕΕ σε αυτήν την ερώτηση!

Πρόκειται για ακόμα ένα «παράσημο» ντροπής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, από έναν λαό που εκπέμπει SOS για τη θεσμική υποχώρηση και τη δημοκρατική εκτροπή που εξελίσσεται στην Ελλάδα.

Σοκ από Ευρωβαρόμετρο - Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύουν ότι ζουν σε ένα κράτος διαφθοράς και ατιμωρησίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευρωβαρόμετρο: Μόνο 1 στους 3 Έλληνες πιστεύουν ότι προστατεύεται το κράτος δικαίου στη χώρα – Με ποσοστό 32% στην τελευταία θέση της ΕΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.