ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Η Παρί τον «έτρεξε» και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα

Η Παρί επικράτησε με 84-80 του Παναθηναϊκού για την 3η αγωνιστική και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στη Euroleague.
Παναθηναϊκός: Η Παρί τον «έτρεξε» και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα

Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε από τον έντονο ρυθμό, την αθλητικότητα και την πίεση της Παρί κι έτσι ηττήθηκε με 84-80 στο Παρίσι γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στη Euroleague μετά από 3 αγωνιστικές.

Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων, το 56% που είχαν στα δίποντα (μόλις 45% οι πράσινοι) σε συνδυασμό με τα 15 λάθη για μόλις 15 ασίστ που είχε ο Παναθηναϊκός δεν άφησαν πολλά περιθώρια.

Ο μοναδικός που διασώθηκε από το τριφύλλι ήταν ο Ματίας Λεσόρ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ όμως κι αυτός ήταν κουρασμένος και άστοχος στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στους 16 πόντοτς σταμάτησε ο Κέντρικ Ναν, έβαλε τους 14 στο δεύτερο όμως είχε συνολικά 4/9 σουτ και σε μεγάλα διαστήματα είχε προβλήματα απέναντι στη γαλλική άμυνα.

Για την Παρί αυτή είναι η πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα και πανηγυρίστηκε έντονα στο κατάμεστο Παλέ ντε Περσί, χωρητικότητας 15.000 θεατών. Χιφί με 20, Μάλκολμ με 14 και Σορτς με 16 ήταν οι κορυφαίοι των Παριζιάνων.

Κακός Παναθηναϊκός στο α’ μέρος αλλά επιστροφή από το -15

Αν κανείς σταθεί μόνο στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου (45-39), θα νομίσει οτι ο Παναθηναϊκός είχε σχετικά καλή εικόνα. Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα η ομάδα του Αταμάν ήταν κακή, έχοντας μεγάλα προβλήματα απέναντι στον φρενήρη ρυθμό και την πίεση των Γάλλων στη μπάλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο το τριφύλλι είχε υποπέσει σε 6 λάθη, ενώ είδε δύο από τους πιο σημαντικούς του σκόρερ, τον Ναν και τον Σλούκα να έχουν από 2 πόντους έκαστος. Μάλιστα ο τελευταίος δεν σκόραρε ξανά στα περίπου 15 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε.

Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να μείνει πολύ πίσω, καθώς στο 16′ η Παρί ξέφυγε με 15 ολόκληρους πόντους (42-27), με τους Ναντίρ Χιφί και Κόλιν Μάλκολμ να κάνουν μεγάλη ζημιά στην πράσινη άμυνα με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Από τον Παναθηναϊκό ο Λορέντζο Μπράουν με 9 πόντους ήταν η πιο σταθερή πηγή πόντων, ωστόσο στο τελευταία τρία λεπτά οι πράσιν0ι έγιναν πιο «σκληροί» αμυντικά και με τον Λεσόρ να προκαλεί φθορά κοντά στο καλάθι και να προσφέρει πολύτιμους πόντους η ελληνική ομάδα «ψαλίδισε» τη διαφορά στους 6.

Το ίδιο επιμέρους σκορ σε 2ο και 3ο δεκάλεπτο. 24-20

Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε ακριβώς το ίδιο επιμέρους σκορ με το δεύτερο. 24-20 για τους Γάλλους. Κάτι που σημαίνει οτι ναι μεν σκόραρε με συχνότητα όμως με ακόμη μεγαλύτερη δεχόταν πόντους. Η πράσινη ρακέτα ήταν ευάλωτη με την Παρί να πληγώνει το τριφύλλι είτε με σουτ μέσης απόστασης είτε με λέι απ, μκε τον Χιφί να συνεχίζει να φορτώνει με πόντους το καλάθι του Παναθηναϊκού.

Έτσι η ομάδα του Αταμάν πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα χάντικαπ 10 πόντων (69-59) και το ζητούμενο για να επανέλθει ήταν μέσα από την άμυνά του.

Τα… έσπασε στην επίθεση και έχασε

Ωστόσο παρά το γεγονός οτι ο Παναθηναϊκός κράτησε τους γηπεδούχους στους 14 πόντους, έκανε και ο ίδιος ένα κακό δεκάλεπτο επιθετικά. Μην σας ξεγελάνε οι 21 πόντοι, αρκετοί εξ αυτών ήρθαν όταν τα πάντα είχαν επί της ουσίας κριθεί.

Κακές ή άστοχες επιλογές κι ένα αντιαθλητικό φάουλ του Κέντρικ Ναν με 3:42 λεπτά για τη λήξη, σε συνδυασμό με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για να… δέσει το γλυκό.

Το σχήμα με τέσσερις κοντούς (Σλούκας, Γκριγκόνις, Γκραντ, Ναν και Λεσόρ στο «5») δεν έφερε αποτελέσματα με αποτέλεσμα η Παρί να ξεφύγει με 80-68 με 1:53 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε την αστοχία των Γάλλων στις βολές, με τον Σορτς δύο σερί ζευγάρια άστοχα και τον  Μπαντζά να χάνει μία ακόμη στη συνέχεια. Αξίζει να σημειώσουμε οτι το τριφύλλι μετά τη μείωση του σκορ στους 5 (73-68 στο 33′) έμεινε χωρίς πόντο για 5 ολόκληρα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Παρί Basketball – Παναθηναϊκός 84-80

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Καταθέτει ένσταση το τριφύλλι

Να σημειώσουμε οτι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα καταθέσει ένσταση στη φάση με το αντιαθλητικό του Ναν και της τεχνικής ποινής στον Αταμάν. Οι πράσινοι υποστηρίζουν ότι το αντιαθλητικό φάουλ δόθηκε ενώ η φάση είχε σταματήσει λόγω τεχνική ποινής που έδωσαν οι διαιτητές στον προπονητή των «πρασίνων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Η Παρί τον «έτρεξε» και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.