ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιώπης και Ολυμπιακός, μια διαχρονική συζήτηση

Ο Ολυμπιακός και ο τρόπος που έφυγε από εκεί ο Μανώλης Σιώπης αποτελούν πάντα μια διαχρονική συζήτηση όταν ο Έλληνας χαφ παίζει καλά.
Σιώπης και Ολυμπιακός, μια διαχρονική συζήτηση

Ο Μανώλης Σιώπης έκανε δύο σπουδαίες εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας. Τόσο στο Λονδίνο κόντρα στην Αγγλία, όσο και στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ιρλανδία. Από τους κορυφαίους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η παρουσία του άνοιξε θέμα συζήτησης για τον Ολυμπιακό και για το αν έπρεπε να αποχωρήσει.

Το γεγονός είναι ένα: Ο Ολυμπιακός δεν του έδωσε πραγματική ευκαιρία. Επιπρόσθετα, ο τρόπος που έφυγε δεν ήταν και ο πλέον ενδεδειγμένος. Αλλά ας αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη. Ναι, ο Μανώλης Σιώπης είναι ένα αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Ταιριάζει, «κολλάει», κάνει δουλειές μέσα στο γήπεδο που άλλος παίκτης δεν μπορεί να φέρει εις πέρας.

Υποσημείωση εδώ: Η Εθνική Ελλάδας έχει τεράστιο ποιοτικό έλλειμμα στις συγκεκριμένες θέσεις, αυτές των χαφ. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τον 30χρονο μέσο της Κάρντιφ. Τα τρεξίματά του είναι αδιάκοπα. Στοιχείο που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να το προσπεράσεις.

Ο Σιώπης στον Ολυμπιακό…

Στον Ολυμπιακό όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Ναι, οι παίκτες που τρέχουν είναι απαραίτητοι σε όλες τις ομάδες. Αλλά δεν γίνεται να παίζεις στην ομάδα του Πειραιά και να μην είσαι μπαλάτος χαφ. Το ότι μπορεί να έχουν περάσει χαφ και παίκτες γενικώς από τον Ολυμπιακό που δεν την… έβρισκαν, σε σχέση με τον Σιώπη, είναι άλλη ιστορία.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει Μουζακίτη, Έσε και Τσικίνιο βασική τριάδα, για παράδειγμα. Ο Έσε που από τους τρεις είναι ο λιγότερο τεχνίτης, τρέχει όσο ο Σιώπης (αν όχι παραπάνω) και έχει καλύτερα ποδοσφαιρικά στοιχεία από τον Έλληνα χαφ. Ακόμα και τη σέντρα στο γκολ του Ελ Κααμπί στον τελικό του Conference League να σκεφτεί κανείς, δεν θα την έκανε ο Σιώπης. Θα έκανε πάσα δίπλα, ή κάτι άλλο.

Η συζήτηση για τον Σιώπη και τον Ολυμπιακό είναι διαχρονική. Θα γίνεται πάντα σε κάθε καλή του εμφάνιση. Η πραγματικότητα όμως είναι πως και οι δύο πλευρές ζουν καλύτερα με την επιλογή να μην είναι μαζί.

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σιώπης και Ολυμπιακός, μια διαχρονική συζήτηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…