ENGINE POWER

Ο Liam Lawson τιμωρήθηκε στο grid για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών

Για την επιστροφή του στη Formula 1, ο Liam Lawson θα λάβει ποινή κινητήρα για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Νεοζηλανδός πρέπει να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid.
Ο Liam Lawson τιμωρήθηκε στο grid για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Liam Lawson θα τα είχε κάνει χωρίς αυτό το δώρο καλωσορίσματος. Αντικαθιστώντας τον Daniel Ricciardo στην Racing Bulls για το τέλος της σεζόν του 2024, ο Νεοζηλανδός κληρονομεί τον στόλο των εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος που χρησιμοποιούσε ο προκάτοχός του κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας. Ερωτηθείς από το podcast της F1 Nation , ο Christian Horner, ο διευθυντής της ομάδας Red Bull , μητρική ομάδα της Faenza , επιβεβαίωσε αυτήν την επικείμενη ποινή: « Αυτός (Lawson) θα πάρει ένα πέναλτι κινητήρα ούτως ή άλλως, οπότε θα είναι μια ομαλή επιστροφή για αυτόν. »

Το 2023, για το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την AlphaTauri, ο Lawson διακρίθηκε ιδιαίτερα με έναν τερματισμό πόντων στη Σιγκαπούρη (9η), που ακολούθησε μια καλή πρόκριση στο Q3 την προηγούμενη μέρα. Ήδη συνδεδεμένος με τον Yuki Tsunoda κατά τη διάρκεια των πέντε Grand Prix που αγωνίστηκε πέρυσι, ο 22χρονος οδηγός θα επανενωθεί με τους Ιάπωνες για τους επόμενους έξι γύρους. Οι δύο άντρες αναπόφευκτα θα συγκριθούν, ειδικά αφού οι πρόσφατες δηλώσεις του Χέλμουτ Μάρκο άφησαν να εννοηθεί μια μονομαχία μεταξύ των δύο για μια θέση στη Red Bull δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν από το 2025.

«  Φυσικά θα συγκριθεί με τον συμπαίκτη του», είπε ο Κρίστιαν Χόρνερ. Ήταν πολύ γρήγορος απέναντί ​​του πέρυσι, αλλά ο Yuki επιτάχυνε και φέτος. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πόσο γρήγορα προσαρμόζεται. »

Το Βρετανό αφεντικό της ομάδας της Red Bull κλήθηκε επίσης να μιλήσει για τις προσδοκίες του σχετικά με έναν από τους προστατευόμενους της αυστριακής φίρμας. « Είναι δύσκολο να το πω», απάντησε ο Χόρνερ. Πέρυσι, ο Λίαμ ήταν γρήγορος από την αρχή. Είναι σκληρός δρομέας και προσαρμόζεται πολύ καλά. Οι δοκιμές που έκανε για εμάς στο αυτοκίνητο της Red Bull Racing φέτος ήταν πολύ ενθαρρυντικές. »

«  Γνωρίζουμε ότι ο Yuki είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός, με μεγάλη εμπειρία τώρα», πρόσθεσε ο Άγγλος. Δεν είναι πλέον αρχάριος, διανύει την τέταρτη σεζόν του στη F1. Λαμβάνοντάς τον ως σημείο αναφοράς, έχουμε δει πού βρίσκεται ο Daniel σε σχέση με αυτόν, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αποδώσει ο Liam στους υπόλοιπους έξι αγώνες. »

Σε αυτό το πιθανό ματς για την έδρα της Red Bull, ο Liam Lawson θα φύγει με χάντικαπ στο Όστιν αυτή την Κυριακή.

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Liam Lawson τιμωρήθηκε στο grid για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!