ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταγραφές φοιτητών: Με ποια κριτήρια γίνονται, τι ισχύει – Τα κόλπα για τις μεταγραφές

Χαμηλές φορολογικές δηλώσεις την προηγούμενη χρονιά, εικονικοί χωρισμοί και μεταγραφές ακινήτων.
Μεταγραφές φοιτητών: Με ποια κριτήρια γίνονται, τι ισχύει – Τα κόλπα για τις μεταγραφές

Αναμονή για τη δημοσίευση της εγκυκλίου για τις αλλαγές στη διαδικασία των μεταγραφών των φοιτητών, μετά την αλλαγή στο νόμο των τριτέκνων (θα λογίζονται ως πολύτεκνοι στη μοριοδότηση;), καθώς η τροπολογία δεν έχει ψηφιστεί ακόμα.

Εξελίξεις αναφορικά με την εγκύκλιο αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο ή στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, με το χρονικό περιθώριο να στενεύει.

Να σημειωθεί πως αναφορικά με τα κριτήρια για τις μεταγραφές φοιτητών υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες. Πρώτη, αν έχει κάποιος φοιτητής αδελφό ή αδελφή που σπουδάζει σε άλλο τόπο από τον τόπο κατοικίας των γονέων, όπου ο φοιτητής παίρνει αυτόματα τη μεταγραφή.

Για τη δεύτερη κατηγορία, που αφορά στο 15% των θεσεων κάθε σχολής, λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, με τον φοιτητή να συγκεντρώνει μόρια.

Από φέτος τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θεωρείται ότι θα προβλέπεται να παίρνουν τα ίδια μόρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητή, γονείς φοιτητών μείωναν τα εισοδήματά τους την προηγούμενη χρονιά, ώστε να μπορούν να πάρουν μεταγραφή τα παιδιά τους ή χώριζαν για να πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

Δείτε πώς οι μεταγραφές ακινήτων μοριοδοτούν φοιτητές:






Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Απίστευτες οι τιμές σε αυτές τις περιοχές – Θα πέσει παγωνιά!

Μειώσεις τιμών στο ράφι: Σε ποια προϊόντα θα μειωθούν οι τιμές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεταγραφές φοιτητών: Με ποια κριτήρια γίνονται, τι ισχύει – Τα κόλπα για τις μεταγραφές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.