ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΔ: Επίθεση των «ανταρτών» σε όλα τα μέτωπα – Ερώτηση βόμβα από Κακλαμάνη για το ακριβό ρεύμα και τα καρτέλ ενέργειας

ΝΔ: Ο Νικήτας Κακλαμάνης καταγγέλλει τις πολιτικές Μητσοτάκη για τα ολιγοπώλια, τον χαρακτήρα της ΔΕΗ και την απολιγνιτοποίηση
ΝΔ: Επίθεση των «ανταρτών» σε όλα τα μέτωπα – Ερώτηση βόμβα από Κακλαμάνη για το ακριβό ρεύμα και τα καρτέλ ενέργειας

Πριν ακόμα προλάβει να συνέλθει από ένα εσωκομματικό χτύπημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του έρχεται το επόμενο. Αλλεπάλληλες είναι οι πρωτοβουλίες των γαλάζιων «ανταρτών» που περνάνε από… κόσκινο τις πολιτικές του πρωθυπουργού, σε όλα τα θέματα. Μετά τις «μπαλωθιές» των ανταρτών για τον γάμο των ομόφυλων, τις εθνικές υποχωρήσεις, τα κόκκινα δάνεια, τα ακριβά φάρμακα και την ακρίβεια, τώρα ήρθε η σειρά του Νικήτα Κακλαμάνη να εκτοξεύσει πυρά και για την ακρίβεια στο ρεύμα και τα καρτέλ.

Δηλαδή ο απολογούμενος εδώ είναι ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τα έκανε «θάλασσα» με το πράσινο τιμολόγιο που αρχικά είπε ότι θα το καταργήσει και μετά το… μετάνιωσε, ενώ επίσης καταργεί και το νυχτερινό ρεύμα που εξυπηρετούσε χιλιάδες νοικοκυριά, μόνο και μόνο για να ευνοήσει τις ΑΠΕ που δίνουν καλύτερα το ρεύμα το… μεσημέρι. Την ώρα δηλαδή που λείπουν όλοι στις δουλειές τους και τα παιδιά είναι στο σχολείο. Και φυσικά τα πυρά στρέφονται και κατά του Κωστή Χατζηδάκη που προηγήθηκε του Σκυλακάκη στο υπουργείο.

Στην πεντασέλιδη ερώτηση που κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, ρωτά τον Σκυλακάκη σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αναθεώρηση του target model και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ώστε να θεραπευτούν οι στρεβλώσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και επιβαρύνουν τους καταναλωτές με υπέρογκες τιμές.

Ακόμα ρωτά σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη ρεαλιστική αναθεώρηση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης της χώρας και ταυτόχρονη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο και για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ, που έχει ουσιαστικά απολεσθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Εδώ ο κ. Κακλαμάνης βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο στο θέμα της ακρίβειας στο ρεύμα, προσπερνώντας την κοροϊδία Μητσοτάκη που πότε βαφτίζει την ακρίβεια εισαγόμενη, πότε περιμένει να πέσουν οι τιμές με… επιστολές στην Φον ντερ Λάιεν και πότε ρίχνει το φταίξιμο στις… προπέλες των ΑΠΕ, γιατί «μπορεί να μη φύσηξε όσο θα περιμέναμε».

Οι ρεαλιστικές ερωτήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη ακολουθούν την ίδια λογική που έχουν και οι πολίτες, δηλαδή ότι οι πραγματικές αιτίες της ακρίβειας κρύβονται στο κερδοσκοπικό πάρτι του χρηματιστηρίου ενέργειας και στον στρεβλό τρόπο λειτουργίας του εγχώριου ανταγωνισμού που λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των ομίλων ενέργειας και όχι του καταναλωτή.

Ο πρώην υπουργός βάζει στο τραπέζι και το θέμα στο οποίο έχει… αλλεργία ο Μητσοτάκης, δηλαδή την ενεργειακή αυτάρκεια που προσφέρει ο λιγνίτης. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας που εφάρμοσε ο Μητσοτάκης, μας στέρησε τα τεράστια οφέλη από ένα καύσιμο πολύ φθηνότερο από τις σημερινές τιμές του φυσικού αερίου, επειδή ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως «ντίλερ» αερίου και ΑΠΕ.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΔΕΗ έχει πάρει δάνεια με ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα, οπότε τα λιγνιτικά εργοστάσια μένουν εκτός του ενεργειακού πάρτι που στήνεται στις πλάτες του λαού, την ώρα που αν λειτουργούσαν θα μπορούσαμε να είχαμε μείωση της τάξεως των 100 ευρώ στη χονδρική και οι χρεώσεις της κατανάλωσης στους λογαριασμούς των πολιτών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 60%.

Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο ενέργειας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καρτέλ συντήρησης της αισχροκέρδειας από 4 παίκτες που κρατάνε τα κλειδιά της μεγαβατώρας και κάνουν ότι θέλουν στην αγορά, με τις πλάτες του Μαξίμου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΔ: Επίθεση των «ανταρτών» σε όλα τα μέτωπα – Ερώτηση βόμβα από Κακλαμάνη για το ακριβό ρεύμα και τα καρτέλ ενέργειας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.