ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέγα φιάσκο Χρυσοχοΐδη με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα – Με ευθύνη της ηγεσίας, οι αστυνομικοί κινδυνεύουν απ’ τη μαφία!

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί - Μαθεύτηκαν οι αποσπάσεις των αστυνομικών που θα στελεχώσουν το «ελληνικό FBI»
Μέγα φιάσκο Χρυσοχοΐδη με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα – Με ευθύνη της ηγεσίας, οι αστυνομικοί κινδυνεύουν απ’ τη μαφία!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι επί ημερών της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δεν υπάρχει θεσμός, υπηρεσιακό απόρρητο και προσωπικό στοιχείο που να μην κινδυνεύει και να μην έχει παραβιαστεί. Είτε αυτό είναι συνομιλία που παραβιάστηκε από το Predator, είτε δικογραφίες, είτε υπουργείο που χακαρίστηκε, είτε κατάλογος απόρρητων στοιχείων αποδήμων που έγινε παράνομο κτήμα της ΝΔ, είτε προσωπικά στοιχεία πολιτών στις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Τα πάντα έχουν γίνει «σουρωτήρι» λόγω της ανεξέλεγκτης διαφθοράς, που ξεκινάει από πολύ ψηλά και φτάνει στα χαμηλά. Θύματα σε αυτό το μπάχαλο, έπεσαν και οι αστυνομικοί που θα συγκροτήσουν το ελληνικό «FBI», δηλαδή τη ΔΑΟΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος) που με… καμάρι παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ουσιαστικά αφορά την αντιμετώπιση της εγχώριας μαφίας.

Μόνο που η φιέστα του Χρυσοχοΐδη τινάχτηκε στον αέρα πριν καν γίνει, με ένα απίστευτο φιάσκο που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα προκαλούσε την παραίτηση του υπουργού. Τα ονόματα των 554 στελεχών της ΔΑΟΕ διέρρευσαν σε ιστότοπο, με αποτέλεσμα η Greek Mafia να έχει «χαρτί και καλαμάρι» τη λίστα των αστυνομικών που θα κληθούν να την καταπολεμήσουν! Και όπως είναι αυτονόητο, όποιος μαφιόζος έχει ένα όνομα, μπορεί να βρει και τη διεύθυνση αυτού του ονόματος.

Αυτό σημαίνει ότι πριν καν μπουν στη μάχη κατά της μαφίας, αυτοί οι αστυνομικοί γίνονται «κινούμενοι στόχοι», είτε για λόγους εκδίκησης, είτε για απειλές, είτε ακόμα και για να επιχειρήσουν να επηρεάσουν το έργο τους με διάφορους παράνομους τρόπους.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για ολική καταστροφή και αποτυχία στη σύσταση μιας υπηρεσίας, πριν καν λειτουργήσει αυτή. Και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι το οργανωμένο έγκλημα που τα τελευταία χρόνια κάνει ότι θέλει στη χώρα.

Το σκάνδαλο έχει σαφώς πολιτικές προεκτάσεις, αλλά και υπηρεσιακές, αφού η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε ανίκανη να διαφυλάξει τα στοιχεία των αστυνομικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες και δολοφόνους του υποκόσμου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. είχε συντάξει κάποια έγγραφα με τις μετακινήσεις των 554 αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και απεστάλησαν ως mails σε υπηρεσίες, χωρίς να υπάρξει καμία προστασία για να κρατηθούν απόρρητα.

Σε κάθε περίπτωση, τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί που δέχτηκαν να μπουν «στο στόμα του λύκου», με τη φυσική και πολιτική ηγεσία να μην στέκονται ικανές να τους προστατέψουν ούτε στα αυτονόητα. Υπάρχει μια τεράστια «τρύπα» ασφαλείας στο υπουργείο και στο αρχηγείο, που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα, αφού δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν κάποιοι.

Ειδάλλως το «ελληνικό FBI» θα καταντήσει επικοινωνιακό ανέκδοτο, που δυστυχώς δεν είναι καθόλου αστείο, αφού κάποιοι άνθρωποι διακινδυνεύουν τις ζωές τους. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) καταγγέλλει τη δημοσίευση-  διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων αστυνομικών και παράλληλα επιτίθεται στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ αναφέροντας ότι «αρνητική και αλγεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέγα φιάσκο Χρυσοχοΐδη με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα – Με ευθύνη της ηγεσίας, οι αστυνομικοί κινδυνεύουν απ’ τη μαφία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.