ΚΑΙΡΟΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου: ντυθείτε σωστά για το Φθινόπωρο που έρχεται!

Ανακαλύψτε πώς ο καιρός επηρεάζει την επιλογή ρούχων σε όλη την Ελλάδα, με πρακτικές συμβουλές για κάθε περιοχή και για όλη την οικογένεια, από τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο έως τους ενήλικες που ετοιμάζονται για τη δουλειά.
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου: ντυθείτε σωστά για το Φθινόπωρο που έρχεται!

Η Παρασκευή φέρνει μαζί της τους πρώτους δυνατούς φθινοπωρινούς ανέμους και λίγες βροχές σε αρκετές περιοχές. Ας δούμε τι πρέπει να φορέσετε για να είστε προετοιμασμένοι για τις καιρικές αλλαγές και να μην… τρέχετε τελευταία στιγμή!

Αττική:

Με βόρειους ανέμους 5-7 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 22°C, η μέρα ξεκινάει δροσερή και η ζακέτα είναι απαραίτητη. Ένα ελαφρύ μπουφάν είναι ιδανικό το πρωί, ενώ το μεσημέρι ίσως το βγάλετε αν σας ζεστάνει λίγο ο ήλιος. Σκεφτείτε το σαν ευκαιρία για λίγη φθινοπωρινή κομψότητα.

Για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, καλό είναι να φορέσουν αθλητικά παπούτσια και μια λεπτή ζακέτα που θα τους κρατήσει άνετους σε όλες τις δραστηριότητες.

Θεσσαλονίκη:

Αν είστε στη Θεσσαλονίκη, οι ανατολικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ δε θα είναι πολύ ενοχλητικοί, αλλά οι αραιές νεφώσεις και θερμοκρασίες έως 21°C προτείνουν ένα ελαφρύ αδιάβροχο για κάθε ενδεχόμενο. Μην ανησυχείτε πολύ για βροχές, αλλά ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια θα είναι μια καλή επιλογή.

Τα παιδιά μπορούν να φορέσουν ένα λεπτό μπουφάν και αθλητικά, έτοιμα για οποιαδήποτε αλλαγή στο καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μακεδονία και Θράκη:

Οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 20°C και οι τοπικές βροχές είναι προγραμματισμένες να επισκεφτούν αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Προτιμήστε ζεστό πουλόβερ και κλειστά παπούτσια, καθώς ο καιρός μπορεί να μετατραπεί σε δροσερό πολύ γρήγορα.

Για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, ένα αδιάβροχο μπουφάν θα είναι ιδανικό, ενώ τα αθλητικά παραμένουν η ασφαλέστερη επιλογή για όλη την ημέρα.

Κρήτη και Κυκλάδες:

Με ανέμους 6-8 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 26°C, η μέρα ξεκινάει με άνεμο αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Φορέστε ελαφριά ρούχα και έχετε μαζί σας ένα αντιανεμικό για τις περιοχές με έντονη αύρα. Η Κρήτη θα παραμείνει λίγο πιο ζεστή, οπότε μη βιαστείτε να φορέσετε το φθινοπωρινό σας παλτό.

Τα παιδιά μπορούν να πάνε στο σχολείο με λεπτά ρούχα και αντιανεμικά για προστασία από τον άνεμο, ιδιαίτερα αν περπατούν ή ποδηλατούν.

Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο:

Οι θερμοκρασίες παραμένουν ευχάριστες, από 20 έως 26°C, αλλά οι ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ δεν αστειεύονται. Ελαφριά αλλά προστατευτικά ρούχα είναι η καλύτερη επιλογή, και μην ξεχάσετε ένα καπέλο ή ένα αντιανεμικό για τη δροσιά που φέρνει ο άνεμος.

Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ελαφριές ζακέτες και αθλητικά, για να είναι άνετα με τις αλλαγές του καιρού.

Ο φθινοπωρινός καιρός απαιτεί ευελιξία, με στρώσεις ρούχων που προσαρμόζονται σε ανέμους, δροσιά και περιστασιακές βροχές. Οπότε, εξοπλιστείτε με αντιανεμικά, ζακέτες και αδιάβροχα για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση της ημέρας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παρασκευή 18 Οκτωβρίου: ντυθείτε σωστά για το Φθινόπωρο που έρχεται!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.