ΧΡΗΣΙΜΑ

Τι πρέπει να κάνεις για να μη σου κολλάνε τα μακαρόνια και να γλυστράνε απολαυστικά στο πιρούνι

Ανακάλυψε τα μυστικά για να απολαμβάνεις μακαρόνια που δεν κολλάνε στο πιάτο, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.
Τι πρέπει να κάνεις για να μη σου κολλάνε τα μακαρόνια και να γλυστράνε απολαυστικά στο πιρούνι

Όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση όπου τα μακαρόνια, αφού τα σερβίρουμε στο πιάτο, αρχίζουν να κολλάνε μεταξύ τους και καταλήγουν να γίνονται μια άμορφη μάζα. Για να αποφύγεις αυτή την απογοήτευση, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις.

Πρώτον, μην ξεπλένεις τα μακαρόνια με κρύο νερό μετά το βράσιμο. Αν τα ξεπλύνεις, χάνουν το φυσικό άμυλο που τα βοηθά να απορροφούν τη σάλτσα και να μένουν γλιστερά. Επίσης, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο μόλις τα στραγγίξεις, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Έτσι, παραμένουν πιο διαχωρισμένα και με απαλή υφή.

Ένας ακόμη αποτελεσματικός τρόπος είναι να προσθέσεις τη σάλτσα αμέσως μόλις τα βγάλεις από την κατσαρόλα. Τα ζεστά μακαρόνια απορροφούν τη σάλτσα και παραμένουν γευστικά και απολαυστικά. Εάν δεν προσθέσεις σάλτσα, κράτα λίγο από το νερό βρασίματος και ανακάτεψε το με τα μακαρόνια. Αυτό θα τους δώσει υγρασία και θα αποτρέψει το κόλλημα.

Ακολούθησε αυτά τα βήματα και απόλαυσε μακαρόνια που δεν κολλάνε ποτέ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι πρέπει να κάνεις για να μη σου κολλάνε τα μακαρόνια και να γλυστράνε απολαυστικά στο πιρούνι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.