ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγελαφική προπαγάνδα στον ΣΚΑΪ: Οι Έλληνες έστειλαν τον Γ.Αυτιά στην ευρωβουλή, για να λέει πόσο ακριβά είναι τα βρυξελλιώτικα μπαρμπούνια;

Ρεπορτάζ ντροπής στον ΣΚΑΪ - Έδειχναν τις τιμές στο Βέλγιο για να πείσουν τους Έλληνες ότι είναι «τυχεροί» - Fake news για τον μισθό των Βέλγων από τον Δ.Οικονόμου
Τραγελαφική προπαγάνδα στον ΣΚΑΪ: Οι Έλληνες έστειλαν τον Γ.Αυτιά στην ευρωβουλή, για να λέει πόσο ακριβά είναι τα βρυξελλιώτικα μπαρμπούνια;

Ο Γιώργος Αυτιάς υποτίθεται ότι εξελέγη στην ευρωβουλή για να παλέψει για τα συμφέροντα των Ελλήνων. Ενός λαού γονατισμένου, που σε κάθε έρευνα δηλώνει ότι το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι η ακρίβεια.

Όσον αφορά την πολιτική του δράση, αυτό που έχει να επιδείξει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στο ως τώρα έργο του, είναι ότι ψήφισε υπέρ της άρσης περιορισμών για χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία, στο εσωτερικό της Ρωσίας. Δηλαδή ουσιαστικά ψήφισε υπέρ της έναρξης ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου που θα φέρει πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Πέρα όμως από το καταστροφικό του έργο στην ευρωβουλή που απειλεί το μέλλον όλων των Ελλήνων, ο Γιώργος Αυτιάς δεν μπορεί να απαρνηθεί το λαϊκίστικο, σχεδόν… καλτ δημοσιογραφικό του παρελθόν. Είναι πολλά τα χρόνια άλλωστε που λιβάνιζε τη ΝΔ ως δημοσιογράφος.

Κι έτσι αποφάσισε να επιστρέψει για λίγο πάλι στα λημέρια του ρεπορτάζ, όχι για το καλό του λαού που τον έστειλε στην ευρωβουλή βέβαια, αλλά για πει στους Έλληνες ότι πρέπει να είναι και… ευχαριστημένοι με τις τιμές στην Ελλάδα, γιατί στο Βέλγιο τα προϊόντα είναι ακριβότερα.

Έτσι, ενώ ο Έλληνας ψηφοφόρος έβαλε τον Αυτιά στην ευρωβουλή για να αναδείξει το πρόβλημα της ακρίβειας στην Ελλάδα, εκείνος ανέδειξε την ακρίβεια στις… Βρυξέλλες, και παρουσίασε το ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ για να περάσει το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αποθεώσει τον Μητσοτάκη για τις εξωφρενικές τιμές στην αγορά μας.

Στο ρεπορτάζ ντροπής του Γιώργου Αυτιά, ο ευρωβουλευτής πήγε στην κεντρική λαϊκή αγορά στις Βρυξέλλες και με κάμερα κατέγραψε τις τιμές στο εισαγόμενο ελληνικό λάδι, τις ελιές, τους ξηρούς καρπούς αλλά και διάφορα είδη ψαριών.

Ανέφερε ότι βρήκε το λάδι Μεσσαράς τα 750 γραμμάρια προς 15 ευρώ το κιλό, ίδια τιμή για το λάδι Καλαμάτας, ενώ στα 20 ευρώ το κιλό πουλούσαν όλα τα είδη ξηρών καρπών. Στη συνέχεια παρουσίασε τις τιμές των ψαριών με το φιλέτο μπαρμπούνι να πωλείται προς 54,64 ευρώ το κιλό, η τσιπούρα και το φαγκρί 49,80 ευρώ το κιλό και το χταπόδι 32,90 το κιλό.

Ο Δημήτρης Οικονόμου που παρακολούθησε το ρεπορτάζ, πήρε τον ρόλο του… εκνευρισμένου, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι κλοπή, δεν είναι τιμή» και λέγοντας ψευδώς ότι «μη φανταστούμε ότι οι μισθοί εκεί είναι στα ύψη, μπορεί να είναι 1.000 – 1.100 ευρώ, αλλά αυτές οι τιμές δεν παλεύονται». Στην πραγματικότητα ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 2.030 ευρώ, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο ο παρουσιαστής δεν φρόντισε να ενημερωθεί γι’ αυτό.

Και πες, εντάξει, ο Οικονόμου δεν γνώριζε τους μισθούς των Βέλγων γιατί ζει στην Ελλάδα. Ο Αυτιάς που εργάζεται 4 μήνες στις Βρυξέλλες, ούτε εκείνος το ήξερε; Το ότι οι Έλληνες έχουν τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ, τους διέφυγε κι αυτό;

Φυσικά με τέτοιες γελοίες προπαγάνδες δεν πείθεται κανένας Έλληνας ότι είναι… τυχερός. Το μόνο που καταφέρνουν τέτοιες γραφικότητες είναι να εξαγριώνεται περισσότερο ο κόσμος, που κάποιοι συνεχίζουν να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραγελαφική προπαγάνδα στον ΣΚΑΪ: Οι Έλληνες έστειλαν τον Γ.Αυτιά στην ευρωβουλή, για να λέει πόσο ακριβά είναι τα βρυξελλιώτικα μπαρμπούνια;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.