ΧΡΗΣΙΜΑ

Αυτό είναι το κόλπο για να μη σου σπάνε τα αβγά όταν τα βράζεις

Αν βαρέθηκες τα αβγά που σπάνε όταν τα βράζεις, εδώ θα βρεις το κόλπο για να τα βράζεις σωστά κάθε φορά.
Αυτό είναι το κόλπο για να μη σου σπάνε τα αβγά όταν τα βράζεις

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα όταν βράζεις αβγά είναι όταν το κέλυφος σπάει και το ασπράδι αρχίζει να διαρρέει γύρω από το αβγό. Έτσι, αντί να έχεις ένα όμορφο, σφιχτά βρασμένο αβγό, καταλήγεις με αβγά μισοβρασμένα και ασπράδι απλωμένο παντού. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο που μπορεί να σε σώσει!

Το μυστικό είναι να προσθέσεις μια πρέζα αλάτι στο νερό που βράζει. Το αλάτι ενισχύει το κέλυφος, μειώνοντας τις πιθανότητες να σπάσει. Επίσης, φρόντισε να ξεκινήσεις με κρύο νερό, ώστε η θερμοκρασία να αυξάνεται σταδιακά και να μην προκαλέσει απότομο σπάσιμο. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μια μικρή τρυπίτσα με καρφίτσα στην αμβλεία πλευρά του αβγού, για να ελευθερωθεί η πίεση και να μην ραγίσει.

Με αυτά τα απλά κόλπα, τα αβγά σου θα βράσουν τέλεια, χωρίς να σπάσουν ή να διαρρεύσει το ασπράδι. Καλή επιτυχία!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό είναι το κόλπο για να μη σου σπάνε τα αβγά όταν τα βράζεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.