VIRAL

Η κραυγή της Banshee: η ανατριχιαστική προειδοποίηση για τον θάνατο

η Banshee, προάγγελος θανάτου στην ιρλανδική παράδοση, είναι γνωστή για την ανατριχιαστική κραυγή της.
Η κραυγή της Banshee: η ανατριχιαστική προειδοποίηση για τον θάνατο

Η Banshee, μια από τις πιο γνωστές φιγούρες της ιρλανδικής παράδοσης, δεν είναι απλά ένα πνεύμα, αλλά ένας προάγγελος του θανάτου. Σύμφωνα με τον μύθο, εμφανίζεται πριν από τον θάνατο ενός μέλους μιας σημαντικής οικογένειας, και η κραυγή της είναι ένα προμήνυμα του επερχόμενου τέλους. Η εμφάνισή της ποικίλλει – μερικές φορές παρουσιάζεται σαν μια όμορφη νέα γυναίκα, άλλες φορές σαν μια γριά με άγρια μαλλιά και τρομακτικά μάτια.

Η κραυγή της Banshee, γνωστή ως το “keening”, είναι ένας θρήνος που παγώνει το αίμα, καθώς προειδοποιεί για τον επικείμενο θάνατο. Η παρουσία της θεωρείται τόσο τρομακτική, που όποιος την ακούσει, ξέρει ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος. Αν και ο μύθος της προέρχεται από την Ιρλανδία, ιστορίες για παρόμοιες φιγούρες υπάρχουν και σε άλλους πολιτισμούς, δείχνοντας τη βαθιά ριζωμένη φοβία του ανθρώπου για τον θάνατο και το άγνωστο.

@ladbibleireland In Irish folklore, the Banshee is more than a spirit—she’s a messenger of fate. Would you watch a horror movie about The Banshee? (@calzonekelly) #fyp #tiktoker #viral #irishtiktok #Ireland #video #videos #halloween #banshee #irishfolklore ♬ original sound – LADbible Ireland

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κραυγή της Banshee: η ανατριχιαστική προειδοποίηση για τον θάνατο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.