VIRAL

Το πιο ακριβό καλώδιο στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει αεροπλάνο

το arresting gear είναι το πιο ακριβό καλώδιο στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει αεροπλάνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Το πιο ακριβό καλώδιο στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει αεροπλάνο

Το arresting gear είναι το πιο ακριβό και ισχυρό καλώδιο στον κόσμο, με τη δυνατότητα να σταματά αεροπλάνα κατά την προσγείωση. Χρησιμοποιείται κυρίως σε αεροπλανοφόρα, όπου οι πιλότοι δεν έχουν τον απαραίτητο χώρο για μια πλήρη προσγείωση. Το καλώδιο αυτό εκτείνεται στην πίστα προσγείωσης και μόλις το αεροσκάφος προσγειωθεί, ένας γάντζος στο πίσω μέρος του πιάνει το καλώδιο, σταματώντας το μέσα σε λίγα μέτρα.

Το σύστημα αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των πιλότων και των πληρωμάτων, και το κόστος του μπορεί να φτάσει τα εκατομμύρια δολάρια. Η τεχνολογία πίσω από το arresting gear είναι τόσο προηγμένη, που μπορεί να αντέξει τεράστιες δυνάμεις και ταχύτητες, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και ασφαλή ακινητοποίηση των αεροσκαφών.

@charzotosu Is this the World’s Most Expensive Cable? #fighterjet #airforce #usmilitary #military #aircraftcarrier #usairforce ♬ original sound – Airplane Incidents

Διαβάστε ακόμα

Το πιο στοιχειωμένο νησί στον κόσμο που κανείς δεν τολμά να επισκεφτεί

Δείτε πώς καθαρίζουν τους δρόμους στο Dubai και κλάψτε

Γιατί αυτά τα σκυλιά μοιάζουν με σφουγγαρίστρες;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πιο ακριβό καλώδιο στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει αεροπλάνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.