VIRAL

Ξέρετε ποια είναι η χώρα που δεν έχει πόλεις, σύνορα, έδαφος αλλά έχει διαβατήριο και νόμισμα;

Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας είναι μια μοναδική οντότητα με διεθνή παρουσία χωρίς έδαφος αλλά με διαβατήριο και νόμισμα.
Ξέρετε ποια είναι η χώρα που δεν έχει πόλεις, σύνορα, έδαφος αλλά έχει διαβατήριο και νόμισμα;

Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας, γνωστό επίσης ως Τάγμα της Μάλτα, είναι μία από τις πιο ξεχωριστές και ασυνήθιστες πολιτικές οντότητες στον κόσμο. Αν και δεν διαθέτει έδαφος, πόλεις ή σύνορα, το Τάγμα λειτουργεί σαν κυρίαρχο κράτος με δικά της διαβατήρια και νόμισμα. Έχει έδρα στη Ρώμη και είναι αναγνωρισμένη ως κυρίαρχο υποκείμενο διεθνούς δικαίου.

Το Τάγμα της Μάλτα διαθέτει διπλωματικές σχέσεις με πολλές χώρες και συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρική υποστήριξη σε περιοχές κρίσεων. Το διαβατήριό του είναι ένα από τα πιο περιορισμένης κυκλοφορίας στον κόσμο, ενώ το νόμισμά της, παρόλο που δεν είναι ευρέως κυκλοφορούμενο, εκδίδεται για συλλεκτικούς και επετειακούς σκοπούς.

@meridian.mysterie A Nation Without Borders 📍 The World's Most Unique Sovereign Entity 🌍 #fyp #fypシ #learnontiktok #didyouknow #viralfact #facts #interestingfacts #education #map #maps #geography #history #geotok #historytok #foryoupage #foryou ♬ original sound – Meridian Mysteries

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξέρετε ποια είναι η χώρα που δεν έχει πόλεις, σύνορα, έδαφος αλλά έχει διαβατήριο και νόμισμα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.