VIRAL

Δεν θες να ξέρεις τι χρησιμοποιούσαν για χαρτί υγείας στην αρχαιότητα

Αντί για χαρτί υγείας στην τουαλέτα στην αρχαία Ρώμη χρησιμοποιούσαν σπόγγο πάνω σε ξύλο!
Δεν θες να ξέρεις τι χρησιμοποιούσαν για χαρτί υγείας στην αρχαιότητα

Χαρτί υγείας δεν υπήρχε στην αρχαιότητα, οπότε σύμφωνα με ένα βίντεο στο TikTok οι Αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν σπόγγο πάνω σε ένα ξύλο!

Μάλιστα αυτό δεν συνέβαινε μόνο στο σπίτι του καθενός, αλλά ακόμη και στις δημόσιες τουαλέτες! Συγκεκριμένα μετά από κάθε χρήση, έπρεπε το άτομο που χρησιμοποίησε τον σπόγγο να τον βάλει σε έναν κουβά με ξύδι ή με αλατόνερο προκειμένου να απολυμανθεί!

Μόλις ο σπόγγος απολυμαινόταν, είτε παρέμενε στον κουβά είτε τον κρεμούσαν στον τοίχο προκειμένου να στεγνώσει και να τον χρησιμοποιήσει το επόμενο άτομο.

Για τον σημερινό κόσμο αυτή η πρακτική φαίνεται αδιανόητη και το χαρτί υγείας είναι σαφώς μια πιο ασφαλής και πιο καθαρή λύση για την τουαλέτα

Δείτε παρακάτω 

@students330♬ original sound – 3D animation

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν θες να ξέρεις τι χρησιμοποιούσαν για χαρτί υγείας στην αρχαιότητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.