VIRAL

Ακούτε Dom Pérignon και σκέφτεστε σαμπάνια αλλά ξέρετε οτι ήταν μοναχός;

ο Dom Pérignon ήταν βενεδικτίνος μοναχός που επαναστάτησε την παραγωγή αφρώδους κρασιού, αφήνοντας το σημάδι του στην ιστορία της σαμπάνιας.
Ακούτε Dom Pérignon και σκέφτεστε σαμπάνια αλλά ξέρετε οτι ήταν μοναχός;

Όλοι γνωρίζουν το όνομα Dom Pérignon ως συνώνυμο της πολυτέλειας και της σαμπάνιας, αλλά λίγοι ξέρουν ότι πίσω από αυτό το διάσημο όνομα κρύβεται ένας μοναχός που έφερε την επανάσταση στην οινοποιία. Ο Dom Pérignon, βενεδικτίνος μοναχός του 17ου αιώνα, δεν ανακάλυψε ακριβώς τη σαμπάνια, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά ανέπτυξε τεχνικές που τελειοποίησαν την παραγωγή αφρώδους κρασιού.

Στη μονή του Hautvillers στη Γαλλία, ο Pérignon εργάστηκε ακούραστα για να βελτιώσει την ποιότητα των κρασιών. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του ήταν να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες φυσαλίδες που εμφανίζονταν κατά τη ζύμωση, καθώς αυτές θεωρούνταν πρόβλημα στην παραγωγή κρασιού της εποχής. Ωστόσο, οι προσπάθειές του να ελέγξει τη ζύμωση και να βελτιώσει τη γεύση του κρασιού οδήγησαν τελικά στη γέννηση της σαμπάνιας που αγαπάμε σήμερα.

Η συμβολή του στην παραγωγή σαμπάνιας είναι αδιαμφισβήτητη, και οι τεχνικές που ανέπτυξε καθιέρωσαν τη φήμη της περιοχής της Καμπανίας ως παγκόσμιου κέντρου παραγωγής αφρώδους κρασιού. Ενώ ο θρύλος λέει ότι φώναξε “έρχομαι να πιω τα αστέρια”, η πραγματικότητα είναι λίγο πιο μετρημένη, αλλά εξίσου εντυπωσιακή.

Διαβάστε ακόμα

Η πανέξυπνη τεχνική των αρχαίων κατασκόπων: μηνύματα κρυμμένα κάτω από τα μαλλιά τους.

Ξέρετε ότι τα πατατάκια φτιάχτηκαν επειδή απλά κάποιος είχε νεύρα;

Τι σχέση έχουν τα Στρουμφάκια με το αλάτι;

Η ντομάτα δηλητηρίαζε μόνο τους πλούσιους ενώ οι φτωχοί δεν είχαν πρόβλημα. Θες να μάθεις γιατί;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακούτε Dom Pérignon και σκέφτεστε σαμπάνια αλλά ξέρετε οτι ήταν μοναχός;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.