ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν πάει άλλο με τους τραμπούκους Ρομά – Διέλυσαν το κέντρο Υγείας στα Σπάτα και χτύπησαν γιατρό, φύλακα και αστυνομικούς!

Τον Μ.Χρυσοχοΐδη τον μάρανε τον «ελληνικό FBI» την ώρα που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις δομές υγείας από τη μαφία των Ρομά!
Δεν πάει άλλο με τους τραμπούκους Ρομά – Διέλυσαν το κέντρο Υγείας στα Σπάτα και χτύπησαν γιατρό, φύλακα και αστυνομικούς!

To Sportime έχει ασχοληθεί πολλές φορές με αυτό το θέμα, αλλά δυστυχώς καμία προκοπή δεν βλέπουμε. Η τρομοκρατία των Ρομά εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη. Σπάνε ότι περιουσία θέλουν, όπου θέλουν, όποτε θέλουν και τραμπουκίζουν όποιον βρεθεί στον δρόμο τους. Αδιαφορούν προκλητικά για τους νόμους, απαιτούν να γίνεται το δικό τους και ξυλοκοπούν όποιον άνθρωπο προσπαθήσει να τους μιλήσει για νόμους και κανόνες.

Ένα μεγάλο μέρος των Ρομά παρανομούν συνεχώς και φοροδιαφεύγουν κλέβοντας το κράτος και ταυτόχρονα έχουν και απαίτηση να τους αντιμετωπίζουν ως… VIP στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό γίνεται συχνά και στα νοσοκομεία. Ούτε ουρές, ούτε αναμονές, ούτε κανονισμοί. Ή με εξυπηρετείς αμέσως ή στο κάνω… λαμπόγυαλο. Κανονικοί τραμπούκοι.

Τον περασμένο μήνα, Ρομά έσπασε στο ξύλο διασώστη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου επειδή του είπε ότι μόνο ένας συνοδός μπορούσε να πάει στα επείγοντα μαζί με τον ασθενή και οι υπόλοιποι 20 Ρομά έπρεπε να περιμένουν έξω. Τέτοια γίνονται συνέχεια. Κάθε τρεις και λίγο ομάδες Ρομά εισβάλλουν στο νοσοκομείο και δέρνουν γιατρούς. Ασφάλεια καμία. Και τι να κάνουν 1-2 υπάλληλοι security, μπροστά σε ολόκληρες συμμορίες;

Τα ίδια έγιναν τώρα και στα Σπάτα, με ένα ακόμα περιστατικό που εξοργίζει. Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, δύο αδέρφια Ρομά άρχισαν να κάνουν φασαρία γιατί δεν γινόταν το δικό τους και έφτασαν να επιτεθούν σε έναν γιατρό και έναν φύλακα. Τρομοκρατώντας μια ολόκληρη πτέρυγα, έσπασαν την πόρτα του ιατρείου των επειγόντων, προκάλεσαν φθορές και ξυλοκόπησαν έναν 32χρονο γιατρό και έναν υπάλληλο security.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας αλλά οι δράστες επιτέθηκαν και σε αυτούς. Τελικά, μετά από λίγο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τα άλλα αυτό που έλειπε σε αυτήν την χώρα από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι το… «ελληνικό FBI». Ενώ δεν μπορούν να ελέγξουν την παραβατικότητα των Ρομά ούτε μέσα στις δημόσιες δομές. Και για τα εγκλήματα των καταυλισμών δεν το συζητάμε καν. Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι χαμένο.

Απορούμε πώς μπορεί να μείνει γιατρός σε δομή υγείας αν εργάζεται σε περιοχή που ζουν πολλοί παραβατικοί Ρομά; Αφού η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα, ποιος γιατρός θα κάτσει να κινδυνεύει να τον σπάσουν στον ξύλο οι Ρομά; Σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος κάνουν ότι θέλουν οι Ρομά και μπαινοβγαίνουν στις φυλακές ατιμώρητοι;

Ως πότε οι πολιτικοί θα κάνουν τα στραβά μάτια, βλέποντας τους Ρομά ως «ψήφους»; Με την αποθράσυνση των παραβατικών, είναι θέμα χρόνου να έχουμε και τραγωδίες που θα οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν πάει άλλο με τους τραμπούκους Ρομά – Διέλυσαν το κέντρο Υγείας στα Σπάτα και χτύπησαν γιατρό, φύλακα και αστυνομικούς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.