ENGINE POWER

“A incredible feeling”: Ο Charles Leclerc σε λειτουργία Maverick για το Canal +

Ο Charles Leclerc είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εκπαιδευτική εκδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα Rafale. Όλα κάτω από τις κάμερες Canal +.
“A incredible feeling”: Ο Charles Leclerc σε λειτουργία Maverick για το Canal +

Ο πρόσφατος νικητής του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στο Όστιν (Τέξας), ο Charles Leclerc άλλαξε τη θέση του μονοθέσιου του με το πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροπλάνου για μια τηλεοπτική εκπομπή. Έτσι, οι Μονεγάσκοι επιβιβάστηκαν σε ένα Rafale για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση της πολεμικής αεροπορίας που κινηματογραφήθηκε από ομάδες Canal +.

« Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία», κατέθεσε ο Charles Leclerc σε συνέντευξη Τύπου στο Μεξικό. Πρώτα απ ‘όλα, είμαι πολύ τυχερός που το Canal + μου πρόσφερε την ευκαιρία να το κάνω αυτό, και όχι απλώς να πάω με ένα Rafale, αλλά να μπορέσω να το πιλοτάρω. Προφανώς, ήμασταν δύο στο αεροπλάνο, οπότε δεν ήταν εντάξει αν ήμουν μόνος. Δεν θα μου επιτρεπόταν να το πετάξω παρόλο που πλησιάζω όλο και πιο κοντά στο να πάρω την άδεια αεροπλάνου μου, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό θηρίο. Το να μπορείς να το ελέγξεις σε μια ασφαλή ζώνη πτήσης ήταν πολύ ιδιαίτερο. Ο πιλότος με άφησε να πάω στην άκρη του αεροπλάνου, στο οποίο δεν μπορούσα να πλησιάσω καθόλου την πρώτη μέρα γιατί ζαλιζόμουν και δεν ένιωθα πολύ καλά. Ωστόσο, τη δεύτερη μέρα αποφασίσαμε να έρθουμε πιο κοντά. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Και το να μπορώ να το συγκρίνω με αυτό που κάνω σχεδόν κάθε μέρα στη Formula 1 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Ήταν πραγματικά δροσερό. »

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες αυτής της μοναδικής στιγμής στα δίκτυά του, δείχνοντας συγκεκριμένα το κράνος που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την περίσταση και του οποίου η διακόσμηση μοιάζει εν μέρει με αυτό που χρησιμοποιούσε ο Maverick, ο διάσημος χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Τομ Κρουζ στις ταινίες “Top Gun” (1986 ) και «Top Gun: Maverick» (2022). Στο κράνος του Leclerc, μπορούμε να διαβάσουμε το διακριτικό κλήσης (το παρατσούκλι που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για το μικρό όνομα του αεροπόρου και χρησιμοποιείται στις ετικέτες του ονόματος του κοστουμιού και του μπουφάν) που επέλεξε: Perceval, σε σχέση με το τέταρτο μικρό του όνομα.

Η εκπομπή, με τίτλο «Charles Leclerc: Supersonique», θα μεταδοθεί στο Canal + την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «“A incredible feeling”: Ο Charles Leclerc σε λειτουργία Maverick για το Canal +», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!