ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Τα λάθη του Μπαρτζώκα και όσα πρέπει να αλλάξουν!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ακόμα μία ήττα και πρέπει να βρει ρυθμό και λύσεις για να αλλάξει τα πράγματα.
Ολυμπιακός: Τα λάθη του Μπαρτζώκα και όσα πρέπει να αλλάξουν!

Αρκετά μεγάλο προβληματισμό σκόρπισε ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε για τη Euroleague μέσα στη Γερμανία από την Μπάγερν Μονάχου με 84-80.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ακόμα ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσαν με σωστές επιλογές να τελειώσουν πολύ νωρίτερα.

Οι Γερμανοί είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Κάρσεν Έντουαρντς με 30 πόντους, ενώ ο Μπούκερ συμπλήρωσε 20 πόντους, κάνοντας τεράστια ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά έχασε και πάλι πολλά ριμπάουντ και δεν είχε συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Σάσα Βεζένκοφ να χάνουν τα τελευταία σουτ, για την προσπέραση.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ρόλοι ακόμα δεν έχουν μοιραστεί όπως πρέπει και όλοι ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους, αφού μην ξεχνάμε ότι οι προσθήκες είναι πολλές και σε βασικά… γρανάζια και βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα παιχνίδια της χρονιά.

Ολυμπιακός: Πρέπει να διορθώσει τα λάθη ο Μπαρτζώκας!

Φυσικά αρκετά μεγάλο βάρος πέφτει και στα χέρια του προπονητή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ψάχνει και εκείνος τρόπους να… μοντάρει αυτό το νέο ρόστερ.

Πάνω σε αυτή τη διαδικασία είναι σίγουρο ότι θα γίνουν λάθη. Το θέμα με το rotation είναι ένα από αυτά, αφού ο Έλληνας κόουτς με εξαίρεση τον Σάσα Βεζένκοφ, μοιράζει σχεδόν σε απόλυτη ισορροπία το χρόνο.

Ακόμα και όταν βλέπει ότι συγκεκριμένοι παίκτες του κάνουν τη διαφορά, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα τους αλλάξει και θα μπουν οι άλλοι στις θέσεις τους.

Αυτό πρέπει σίγουρα να αλλάξει, ακόμα και αν με τον τρόπο του θέλει να τους κρατάει όλους σε εγρήγορση, ωστόσο δε γίνεται σε κάθε ματς να είναι όλοι σε καλή κατάσταση.

Πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο και εμπιστοσύνη στους παίκτες που δείχνουν να βρίσκουν τον ρυθμό τους και να μην τους… κόβει όταν τους βλέπει ότι έχουν… συνδεθεί με το καλάθι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι από τους κορυφαίους προπονητές στη Euroleague και θα βρει τη λύση, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Χρειάζεται σίγουρα πίστωση χρόνου και… καθαρό μυαλό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Τα λάθη του Μπαρτζώκα και όσα πρέπει να αλλάξουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.