ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτησία: Ενα έπρεπε να το πάρει η ΑΕΚ, αλλά έπρεπε να μείνει και με 10!

Τρία πέναλτι ζήτησε η ΑΕΚ στις Σέρρες. Το ένα ήταν. Έπρεπε να αποβληθεί και ο Βίντα!
Διαιτησία: Ενα έπρεπε να το πάρει η ΑΕΚ, αλλά έπρεπε να μείνει και με 10!

Διαιτησία: Μια κόκκινη, άλλη μια που δεν βγήκε. Ένα πέναλτι που δόθηκε, ένα που δεν καταλογίστηκε και άλλα δύο που δεν υπήρχε παράβαση! Πολύ «ψωμί» το Πανσερραϊκός – ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Τσιάρα στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Δικαίως. Ο Πανσερραϊκός που κέρδισε, επίσης θα μπορούσε να προσάψει λάθη κατά του στην διαιτητική ομάδα.

Καταρχήν. Η αποβολή του Τέρζιτς είναι σωστή μετά από on field review. To πόδι του ξεκολλάει από το χορτάρι και βρίσκει στον αστράγαλο τον αντίπαλο του. Η UEFA είναι κατηγορηματική σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν το πόδι σηκώνεται από το χορτάρι, είναι κόκκινη κάρτα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε support στο παρόμοιο μαρκάρισμα του Χατζισαφί στο 6′. Που είναι… βαθύ πορτοκαλί, αλλά επειδή ίσως το πόδι του… σέρνεται στο χορτάρι και βρίσκει λίγο πιο χαμηλά τον αντίπαλο του, μπορεί με αρκετά καλή διάθεση, να supportαριστεί η κίτρινη κάρτα που πήρε ο μπακ της ΑΕΚ, αν και δεν δείχνει να ασχολείται και πολύ με την μπάλα. Και σε πιθανή κόκκινη, support θα έκανε ο Eυαγγέλου που ήταν VAR.

Στο 82′ υπαρχει και δεύτερη κόκκινη που δεν βγήκε και δεν μπορούσε να παρέμβει και ο VAR. O Βίντα χτυπάει με το χέρι στο πρόσωπο αντίπαλο του σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Επειδή δεν χρησιμοποιεί τον αγκώνα (όπλο) αλλά το χέρι και τον βραχίονα (εργαλείο) είναι κίτρινη κάρτα που θα ήταν όμως η δεύτερη για τον αμυντικό της ΑΕΚ.

Διαιτησία: Πέναλτι στον Οντουμπάτζο!

Πάμε και στα πέναλτι.  Εκείνο που καταλογίζεται νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο, υπέρ του Πανσερραϊκού, πάλι με on field review, σωστό. Ο Περέιρα κρατάει παρατεταμένα τον Ντέλετις ο οποίος έχει οπτική με την εστία, ενώ ο αντίπαλος του με την… πλάτη του επιθετικού. Σωστό το πέναλτι, σωστή και η κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ζήτησε, όχι ένα, αλλά τρία πέναλτι. Στο τελευταίο χρονικά δεν υπάρχει ριπλέι που να δείχνει ξεκάθαρη παράβαση. Ο αμυνόμενος βγάζει το πόδι του δεν βρίσκει όμως αρχικά τον αντίπαλο του που εκεί θα ήταν μαρς πέναλτι, το πατάει στο χορτάρι στη συνέχεια και ο Πινέδα που είναι εν κινήσει βρίσκει με το γόνατο στο γόνατο του αντιπάλου του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Μπάμπα στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με τον Λαμέλα και τον τερματοφύλακα στο Παναιτωλικός – ΑΕΚ που δεν υπήρχε παράβαση αφού την επαφή την προκάλεσαν οι επιθετικοί.

Νωρίτερα (79′) ο Καρασαλίδης δεν κρατάει αντικανονικά τον Πιερό (στιγμιαίο), ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει στο χέρι του. Δεν βλέπει τη μπάλα, ενώ την ώρα της επαφής ο παίκτης του Πανσερραϊκού προσπαθεί να το μαζέψει.

Στη φάση του 68′ που πάλι η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Οντουμπάτζο, φαίνεται πως υπάρχει σπρώξιμο, αλλά εκεί μπαίνει και το υποκειμενικό κριτήριο της έντασης και αν το σπρώξιμο ήταν ικανό να προκαλέσει την πτώση/ανατροπή. Είναι μια καθαρά απόφαση γηπέδου, στην οποία παίζει ρόλο η περιγραφή του ρέφερι στον VAR. Aν έχει δει την φάση και έχει περιγράψει ένα light contact ο VAR δεν μπορεί να παρέμβει. Τηλεοπτικά δείχνει περισσότερο πέναλτι, παρά play on.

ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ FREEBET!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαιτησία: Ενα έπρεπε να το πάρει η ΑΕΚ, αλλά έπρεπε να μείνει και με 10!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!