ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ο Σαλσίδο τα έφερε όλα… Τούμπα και οι Κρητικοί πήραν σπουδαία νίκη

Μεγάλο διπλό του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ με ανατροπή και τελικό σκορ 1-2.
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ο Σαλσίδο τα έφερε όλα… Τούμπα και οι Κρητικοί πήραν σπουδαία νίκη

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-2 στο ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» κρατούσαν τους τρεις βαθμούς στα… χέρια τους μέχρι την είσοδο του Σαλσίδο στο 74′, με τον Ιταλό να μετράει ασίστ και γκολ «χαρίζοντας» τη νίκη στην ομάδα του. Ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αυτοί που πλέον βρίσκονται μόνοι στην πρώτη θέση.

Ο Δικέφαλος δεν είχε στον πάγκο του τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον οποίο επιβλήθηκε τιμωρία, ωστόσο ο Ρουμάνος τεχνικός που είδε την αναμέτρηση από την κερκίδα προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Έδωσε μεταξύ άλλων φανέλα βασικού ξανά στον Γκόμεζ, τοποθέτησε στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Ντεσπόντοφ, στην κορυφή βρέθηκε ο Τισουντάλι, ενώ Λόβρεν και Κόλεϊ αποτέλεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν ιδιαίτερα ορεξάτοι και με διάθεση να πάρουν τα ηνία στην αναμέτρηση. Ωστόσο, αδυνατούσαν να κάνουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, ενώ από την άλλοι και οι Κρητικοί ανταποκρινόντουσαν στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί απειλώντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλιας ήταν πρωταγωνιστές στις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων, με τον Βούλγαρο εξτρέμ μάλιστα να ανοίγει το σκορ στο 35ο λεπτό. Οι παίκτες του Δικεφάλου «ξεδιπλώθηκαν» στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα άστοχοι.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους αποτυπώνουν και την εικόνα του ματς, με τις τελικές να είναι 12(3)-8(2), ενώ η κατοχή ήταν στο 62%-38%.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον Δικέφαλο μάλιστα να πετυχαίνει γκολ με τον Τισουντάλι, το οποίο ωστόσο μετά από χρήση VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά και όλα αυτά μέχρι την είσοδο του Σαλσίδο στο 74ο λεπτό. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής τα άλλαξε… όλα, αφού τρία λεπτά αργότερα έκανε μία τρομερή ενέργεια βγάζοντας την ασίστ στον Φούντα, ενώ στο 79ο λεπτό ήρθε η απόλυτη ανατροπή με τον ίδιο αυτή τη φορά να σκοράρει για το 1-2.

Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν στα τελευταία λεπτά, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα με το 1-2 να είναι το τελικό σκορ, χάνοντας «χρυσή» ευκαιρία να βρεθούν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γκολ: Ντεσπόντοφ 35’ / Φούντας 77’, Σαλσίδο 79’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ (Μπάμπα 80’), Σβαμπ (Καμαρά 76’), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 67’), Μουργκ, Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς 76’), Τισουντάλι (Μπράντον 67’).

ΟΦΗ: Χριστογεωργός, Μαρινάκης (Γκονζάλες 63’), Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς 63’), Καραχάλιας, Φούντας (Νέιρα 86’), Αποστολάκης (Ριέρα 63’), Σενγκέλια, Γιουνγκ (Σαλσίδο 74’).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ο Σαλσίδο τα έφερε όλα… Τούμπα και οι Κρητικοί πήραν σπουδαία νίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.