VIRAL

Οι Άγγλοι ανακάλυψαν το νησί της Τυνησίας που νομίζεις πως είσαι στην Ελλάδα

Χαλαρές διακοπές στη Τζέρμπα, το νησί των λωτοφάγων!
Οι Άγγλοι ανακάλυψαν το νησί της Τυνησίας που νομίζεις πως είσαι στην Ελλάδα

H ελληνική μυθολογία έκανε πασίγνωστο αυτό το νησί ως «Νησί των Λωτοφάγων». Ο λόγος φυσικά για τη Τζέρμπα, από την οποία όπως θεωρείται από τους Τυνήσιους, πέρασε ο Οδυσσέας χωρίς όμως να γευτεί τον απαγορευμένο καρπό που θα τον έκανε να λησμονήσει τον προορισμό του, την Ιθάκη.

Βρίσκεται στον κόλπο του Γκάμπες στην Τυνησία και βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα, ενώ έχει έκταση μόλις 514 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σήμερα στην Τζέρμπα ο επισκέπης δεν φτάνει για να γευτεί τους λωτούς αλλά για να κολυμπήσει στις εξωτικές παραλίες και να θαυμάσει τις… καμήλες που συχνάζουν στις ακτές.

Μάλιστα, η Manchester Evening News προτρέπει τους Άγγλους να την επισκεφθούν, καθώς συμφέρει οικονομικά και θα αισθανθείς σαν να είσαι στην Ελλάδα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Άγγλοι ανακάλυψαν το νησί της Τυνησίας που νομίζεις πως είσαι στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.