ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν μήπως ο Άλεκ Πίτερς δικαιούται να παίζει περισσότερο;

Μήπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο στον Άλεκ Πίτερς που πέρσι ήταν εξαιρετικός;
Μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν μήπως ο Άλεκ Πίτερς δικαιούται να παίζει περισσότερο;

Μετά και την εύκολη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δείχνει οτι δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να βρει λύσεις και μία εξ αυτών είναι οτι θα πρέπει να πάει πιο «βαθιά» στον πάγκο του. Ένας από τους παίκτες που αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής είναι ο Άλεκ Πίτερς.

Πέρσι ο Αμερικανός φόργουορντ, ελλείψει του Σάσα Βεζένκοφ που αγωνιζόταν στο NBA, πραγματοποίησε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Σε 40 παιχνίδια στην Euroleague ο Άλεκ Πίτερς αγωνίστηκε 1017 λεπτά στα οποία πέτυχε 524 πόντους και μάζεψε 194 ριμπάουντ, ή άλλιώς πετύχαινε 13,1 πόντους και κατέβαζε 4,8 ριμπάουντ σε 25:42 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Αντιστοίχως «δυνατά» ήταν τα νούμερά του και στην Basket League. Σε 35 αγώνες είχε 519 πόντους συνολικά, η αλλιώς 14,8 σε 26, 9 λεπτά συμμετοχής ανά ματς.

Και σε Ευρωλίγκα και σε πρωτάθλημα τα ποσοστά του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Συγγνώμη, αλλά αυτοί είναι αριθμοί… Βεζένκοφ.

Μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν μήπως ο Άλεκ Πίτερς πρέπει να παίζει περισσότερο;

Θα πει κανείς με τον Βούλγαρο άσο να έχει επιστρέψει και τον Ολυμπιακό να διαθέτει τόσο γεμάτο ρόστερ στους φόργουορντ μήπως είναι δύσκολο βρεθεί περισσότερος χρόνος για τον Άλεκ Πίτερς. Η απάντηση είναι ένα τόσο ηχηρό «ΟΧΙ», σαν της 28ης Οκτωβρίου!

Ο Πίτερς πέρσι έδειξε πως διαθέτει αρκετά παραπάνω από ένα απλά καλό σουτ. Απλα η χρησιμοποίησή του τόσο από τον Μπαρτζώκα αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ μας είχαν κάνει να πιστέψουμε το παραπάνω.

Πέρσι που έλειπε ο Βεζένκοφ, ο Πίτερς έδειξε κι άλλες αρετές από το απλά να περιμένει «καρφωμένος» σε ένα σημείο του γήπεδού απλά για να σουτάρει. Έδειξε ικανότητα και στη διείσδυση και στο να δημιουργεί για τον εαυτό του και στο να ανοίγει της αντίπαλες άμυνες τραβώντας παίκτες πάνω του, αλλά και στο να κερδίζει φάουλ και να φθείρει τον αντίπαλο.

Φέτος με την επιστροφή του Βεζένκοφ ο Μπαρτζώκας γύρισε τον Άλεκ Πίτερς ξανά στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Σε πέντε ματς στην Ευρωλίγκα ο Αμερικανός έχει αγωνιστεί μόλις 71:35 λεπτά, μετρώντας 5 πόντους και 1,8 ριμπάουντ ανα παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα οι αριθμοίο του μειώθηκαν δραματικά επίσης. Σε 4 ματς έχει συνολικά 28 πόντους ή αλλιώς 7 σε 18,3 λεπτά συμμετοχής ανά ανά παιχνίδι.

Στο κυριακάτικο (27/10) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν κακός, ο Μπαρτζώκας άφησε στο παρκέ τον Πίτερς για μόλις 6:55 λεπτά στα οποία δεν πρόλαβε να πάρει ούτε μία προσπάθεια! Μόλις 2 ριμπάουντ μαρτυρούν οτι… υπήρξε στο ματς.

Κι αν ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν πρόπερσι ο MVP της Ευρωλίγκας φέτος δεν «πατάει» τόσο καλά ως τώρα τουλάχιστον. Ναι μεν ο Βούλγαρος διεθνής πετυχαίνει αρκετούς πόντους σε κάθε ματς, ωστόσο και δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχος (ειδικά στα κρίσιμα σουτ) και δεν είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού όπως ήταν πριν από δύο σεζόν.

Και δεν λέμε οτι φταίει αποκλειστικά ο Βεζένκοφ γι αυτό. Γενικότερα οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν «ρολάρει» ως ομάδα και δεν έχουν βρει τους ρόλους που είχαν σε προηγούμενες σεζόν. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν οι ισορροπίες σε ένα τόσο μεγάλο ρόστερ.

Κι αν κάποιος πει οτι ο Άλεκ Πίτερς δεν παίζει καλή άμυνα κι οτι έχει αργά πόδια, ισχύει ναι. Αλλά κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Βεζένκοφ που η αθλητικότητα δεν είναι το φόρτε του παιχνιδιού του.

Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε κρίση (μικρή η μεγάλη θα φανεί από τα επόμενα παιχνίδια), ο Γιώργος Μπαρτζώκα θα μπορούσε να πάει «βαθύτερα» στον πάγκο του. Ο Άλεκ Πίτερς είναι ίσως ο παίκτης που αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον «παγκίτη» λίγο μεγαλύτερη προσοχή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν μήπως ο Άλεκ Πίτερς δικαιούται να παίζει περισσότερο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.