ΧΡΗΣΙΜΑ

Η πιο απλή συνταγή που όλοι κάνουν λάθος: Πώς να βράσεις σωστά τα μακαρόνια

Η τέλεια τεχνική για να βράσεις μακαρόνια χωρίς να κάνεις το συνηθισμένο λάθος που χαλάει τη γεύση.
Η πιο απλή συνταγή που όλοι κάνουν λάθος: Πώς να βράσεις σωστά τα μακαρόνια

Το βράσιμο των μακαρονιών μπορεί να φαίνεται απλό, όμως υπάρχει ένα κοινό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν: δεν χρησιμοποιούν αρκετό αλάτι και παραβράζουν τα μακαρόνια, καταλήγοντας σε ένα άγευστο και παραμαγειρεμένο αποτέλεσμα. Η τεχνική για τέλεια μακαρόνια έχει να κάνει με τη σωστή ποσότητα νερού, αλατιού και τον χρόνο βρασμού.

Ξεκινήστε βάζοντας μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό στη φωτιά, περίπου ένα λίτρο νερού για κάθε 100 γραμμάρια μακαρόνια. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε αρκετό αλάτι – η ιδανική αναλογία είναι περίπου μια κουταλιά της σούπας ανά λίτρο νερού. Αυτό είναι το κλειδί για γευστικά μακαρόνια, καθώς το αλάτι βοηθά να αναδειχθεί η φυσική τους γεύση.

Ρίξτε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και ανακατέψτε καλά για να μην κολλήσουν. Χαμηλώστε ελαφρώς τη θερμοκρασία ώστε το νερό να μην κοχλάζει υπερβολικά. Ακολουθήστε τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας, αλλά αρχίστε να ελέγχετε τα μακαρόνια 1-2 λεπτά πριν το τέλος για να βεβαιωθείτε ότι είναι αλ ντέντε – δηλαδή μαγειρεμένα εξωτερικά, αλλά με μια μικρή αντίσταση στο κέντρο.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, στραγγίστε τα αμέσως και μην τα ξεπλύνετε με νερό. Αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που αφαιρεί το άμυλο και εμποδίζει τη σάλτσα να δέσει καλά με τα μακαρόνια. Τέλος, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα της επιλογής σας όσο είναι ακόμα ζεστά, για να απορροφήσουν καλύτερα τη γεύση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πιο απλή συνταγή που όλοι κάνουν λάθος: Πώς να βράσεις σωστά τα μακαρόνια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.