VIRAL

Ο Robusta ή ο Arabica έχει περισσότερη καφεΐνη;

Ποιος είναι πιο πικρός και έχει πιο έντονη γεύση.
Ο Robusta ή ο Arabica έχει περισσότερη καφεΐνη;

Οι κόκκοι Robusta περιέχουν περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με τους Arabica, που είναι οι πιο συνηθισμένοι κόκκοι για την παρασκευή καφέ. Κατά μέσο όρο, οι κόκκοι Robusta έχουν σχεδόν διπλάσια καφεΐνη.

Ο Robusta έχει περίπου 2,2%-2,7% καφεΐνη σε σύγκριση με τους κόκκους Arabica (1%-1,5%).

Ο καφές Robusta είναι πιο πικρός και έχει πιο έντονη γεύση. Αν πιείτε καθαρό καφέ Robusta, αυτός θα είναι πολύ ισχυρός λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη.

Ο καφές Robusta μπορεί να θεωρηθεί πιο “δυνατός” σε καθαρή μορφή, αλλά η “δύναμη” της γεύσης και της καφεΐνης στον καπουτσίνο εξαρτάται από τη συνταγή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κώστας Φορτούνης την «είπε» στον Ροντινέι!

Γιατί έβγαζαν τα δόντια σε όσους είχαν κατάθλιψη;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Robusta ή ο Arabica έχει περισσότερη καφεΐνη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.