Φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, βούτυρο κάσιους, φουντουκιού και αιγίνης. Ποιο παχαίνει περισσότερο;
Ποιο βούτυρο από ξηρούς καρπούς είναι πιο παχυντικό; Η σύγκριση που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις.Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά συχνά συνοδεύονται από τη φήμη ότι «παχαίνουν». Η αλήθεια όμως είναι πιο σύνθετη, καθώς κάθε τύπος έχει διαφορετικό θερμιδικό φορτίο και θρεπτική αξία. Το φυστικοβούτυρο, για παράδειγμα, έχει περίπου 190 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, καθιστώντας το ιδανικό για όσους αθλούνται.
Αντίθετα, το αμυγδαλοβούτυρο ξεχωρίζει για τα υγιεινά λιπαρά του και τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, με 180 θερμίδες ανά κουταλιά, ενώ το βούτυρο κάσιους έχει πιο ήπια γεύση, αλλά και ελαφρώς λιγότερη πρωτεΐνη. Το βούτυρο φουντουκιού περιέχει περισσότερες θερμίδες (περίπου 200 ανά κουταλιά), όμως συνδυάζεται συχνά με ζάχαρη ή κακάο, αυξάνοντας έτσι τις θερμίδες του.
Τέλος, το βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης είναι από τα πιο αρωματικά, με περίπου 180 θερμίδες ανά κουταλιά, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ποιο είναι το πιο «παχυντικό»; Εξαρτάται από την ποσότητα και τον τρόπο που το καταναλώνεις. Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς είναι θρεπτικά, αλλά η μέτρια κατανάλωση είναι το κλειδί για να επωφεληθείς χωρίς να ανησυχείς για τη ζυγαριά.
Αδειάζει αδυσώπητα: φωτογραφίες του Μόρνου σήμερα και πριν 3 μήνες
Δανάη, η Ελληνίδα Ραπουνζέλ: Πώς την απελευθέρωσε ο Δίας από τον πύργο;
Δήμητρα Παπαδοπούλου: Η πρώτη εμφάνιση σε βιντεοκασέτα πριν 38 χρόνια
Βέφα Αλεξιάδου: Η συνταγή της που μπήκε σε κάθε σπίτι και θα μείνει για πάντα