Τι ισχύει αν το εικοσάευρω σου ή το δεκάευρω σου είναι σκισμένα, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σκισμένο χαρτονόμισμα; Μάθε τι ισχύει στην ΕλλάδαΣου έχει τύχει να βρεις ένα σκισμένο χαρτονόμισμα στο πορτοφόλι σου και να αναρωτιέσαι αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Στην Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υπεύθυνη για την αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων χαρτονομισμάτων, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν.
Ένα χαρτονόμισμα μπορεί να γίνει δεκτό για αντικατάσταση εφόσον:
Διατηρείται τουλάχιστον το 50% της επιφάνειάς του.
Είναι εμφανής η γνησιότητά του.
Αν το χαρτονόμισμά σου είναι λίγο σκισμένο ή φθαρμένο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα περισσότερα καταστήματα μπορούν να το δεχτούν εάν η φθορά είναι μικρή και δεν επηρεάζει την αναγνωρισιμότητα του χαρτονομίσματος. Ωστόσο, δεν έχουν νομική υποχρέωση να το αποδεχθούν. Εάν το αρνηθούν, μπορείς να απευθυνθείς στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στην τράπεζά σου για αντικατάσταση.
Σε περίπτωση που το χαρτονόμισμα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, όπως το να έχει σκιστεί σε δύο κομμάτια, καλό είναι να μην το πετάξεις. Μπορεί να αντικατασταθεί, αρκεί να φέρεις όλα τα κομμάτια του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αν λείπει πάνω από το 50%, η αντικατάσταση δεν είναι εφικτή.
Ξεχάστε τη διαλλειματική νηστεία, η Δίαιτα του Ατλαντικού είναι η νέα τάση
Ο ασύλληπτος καταρράκτης κάτω από τη θάλασσα στο Μαυρίκιο (Video)
Πως να φτιάξεις το οικογενειακό σου δέντρο και που θα βρεις στοιχεία για τους προγόνους σου
Φάτε σουβλάκι όσο προλαβαίνετε. Τι θα τρώμε σε 100 χρόνια
Τι λένε οι αρχαίες κατάρες που βρέθηκαν στον Κεραμεικό;