VIRAL

Τι έτρωγαν το 1900 στην Αθήνα;

Τι έτρωγαν οι Αθηναίοι το 1900: γεύσεις αυθεντικές και εποχικές.
Τι έτρωγαν το 1900 στην Αθήνα;

Η διατροφή στην Αθήνα του 1900 ήταν απλή αλλά γεμάτη από τις γεύσεις της εποχής και των τοπικών προϊόντων. Το κρέας, αν και όχι καθημερινό, αποτελούσε κεντρικό στοιχείο στα κυριακάτικα τραπέζια, με το κατσίκι και το αρνί να είναι οι κύριες επιλογές. Τα ψάρια και τα θαλασσινά είχαν επίσης σημαντική θέση, ειδικά για τους κατοίκους κοντά στη θάλασσα.

Τα λαχανικά και τα όσπρια ήταν καθημερινά στο μενού. Φακές, φασόλια και ρεβίθια μαγειρεύονταν με απλό τρόπο, συνήθως με ελαιόλαδο, το οποίο αποτελούσε το βασικό λιπαρό της κουζίνας. Το ψωμί ήταν πανταχού παρόν, φτιαγμένο από λευκό ή μαύρο αλεύρι, συνοδεύοντας κάθε γεύμα.

Τα γλυκά είχαν τη δική τους ξεχωριστή θέση. Οι οικογένειες έφτιαχναν μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή χαλβά από σιμιγδάλι. Τα φρούτα, όπως τα σταφύλια, τα σύκα και τα ρόδια, ήταν δημοφιλή επιδόρπια, καθώς και η χρήση του μελιού αντί για ζάχαρη σε πολλές συνταγές.

Η διατροφή του 1900 ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την εποχικότητα και την τοπική παραγωγή. Η απλότητα και η αυθεντικότητα των πιάτων είναι χαρακτηριστικά που ακόμη και σήμερα εμπνέουν την ελληνική κουζίνα.

Ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι σακούλες με τα πατατάκια έχουν πιο λίγα πατατάκια απ’ όσα φαίνεται;

Survivor: είναι τρανς αλλά δεν ήθελε να το μάθει κανείς

Ξέρεις τι ήταν το Χριστόξυλο που καίγαμε 12 μέρες τα Χριστούγεννα;

Το φαγητό που όλοι θεωρούμε Ελληνικό αλλά δεν είναι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι έτρωγαν το 1900 στην Αθήνα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.