ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαδειακός – Άρης 4-1: Η ομάδα του Ουζουνίδη «έλιωσε» στη βροχή και λέει «αντίο» στην 4άδα

Με γκολ των Τσάπρα (21'), Εραμούσπε (51'), Συμελίδη (54')και Πεντρόζο (79') ο Λεβαδειακός διέλυσε τον Άρη με 4-1 ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 29'με αυτογκόλ του Εραμούσπε.
Λεβαδειακός – Άρης 4-1: Η ομάδα του Ουζουνίδη «έλιωσε» στη βροχή και λέει «αντίο» στην 4άδα

Λεβαδειακός – Άρης 4-1: Οι Βοιωτοί… χόρευαν στη βροχή, απέναντι σε έναν τραγικό Άρη που έμεινε στην εξαιρετική του νίκη με τον Παναθηναϊκό και το πλήρωσε ακριβά με μια ήττα που πλέον του ψαλιδίζει στο ελάχιστο τις ελπίδες για είσοδο στην 4άδα.

Σκόρερ για την εξαιρετική ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου οι Τσάπρας (21′), Εραμούσπε (51′), Συμελίδης (54′)και Πεντρόζο (79′) ενώ ο Άρης είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 29’με αυτογκόλ του Εραμούσπε.

Λεβαδειακός – Άρης 4-1: Σκοράρει και ο Πεντρόζο (video)

Λεβαδειακός – Άρης 3-1: Εξαιρετική ασίστ ο Ρόμο, σκοράρει ο Συμελίδης(video)

Λεβαδειακός – Άρης 2-1: «Χτύπησε» από αέρος ο Εραμούσπε (video)

Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Με αυτογκόλ του Εραμούσπε (video)

Λεβαδειακός – Άρης 1-0: Ανοίγει το σκορ ο Τσάπρας (video)

Παρά την παρουσία τουλάχιστον 1.200 οπαδών που τραγουδούσαν στη βροχή σε όλο σχεδόν τ0ο 90λεπτο η ομάδα του Ουζουνίδη έκανε παιδαριώδη λάθη τα οποία οι γηπεδούχοι τιμώρησαν ακριβά.

Ο Άρης έμεινε στους 37 μετά την 8η ήττα που γνώρισε φέτος και αν σε λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ νικήσει στην Τούμπα την ουραγό Λαμία τότε θα ξεφύγει με έξι (τώρα έχει 40β.)

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την 5η νίκη στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 24 βαθμούς.

Λεβαδειακός – Άρης: Πώς παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, χωρίς κάποια έκπληξη: Κουέστα στο τέρμα, 4άδα στην άμυνα από αριστερά στα δεξιά τους Μεντίλ Φαμπιάνο, Βέλεθ και Μοντόγια, στα χαφ τους Μόντσου και Σιφουέντες, στην κορυφή της επίθεσης τον Μορόν και πίσω του από τα αριστερά στα δεξιά τους Σαβέριο, Νταρίντα και Σπίκιτις.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε σύστημα 3-5-2 με Μακάνιο στην εστία, τριάδα στην άμυνα τους Μορέιρα, Εραμούσπε, και Κατρή, πεντάδα στο κέντρο από αριστερά στα δεξιά τους Νήχο, Αμπου Χανα, Τσοκάι, Κωστή και Τσάπρα και δίδυμο στην επίθεση τους Μπάλτσι και Οζμπολτ.

Εκεί που ήταν όλα μηδέν, ξαφνικά δύο γκολ!

Χωρίς κάτι το αξιόλογο εκτός από ένα πλασέ του Μπάλτσι στο 4′ που μπλόκαρε ο Κουέστα κύλησε το πρώτο 20λεπτο. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση από τις δυο ομάδες, δεν υπήρχαν τελικές, με τον Λεβαδειακό πάντως να έχει καλύτερη εικόνα και τους Βήχο και Τσάπρα να δημιουργούν αρκετά «θέματα» στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τελικά το 1-0 ήρθε στο 21′ για τον Λεβαδειακό και μάλιστα πολύ «ξεκούραστα» καθώς οι παίκτες του Ουζουνίδη αδράνησαν ομαδικά σε ολόκληρη την προσπάθεια των γηπεδούχων. Από τη συνεργασία των Βήχου και Κωστή και την παράλληλη σέντρα του τελευταίου στην απέναντι γωνία, ο επερχόμενος Τσάπρας πλάσαρε για το 1-0.

Βεβαίως να σημειώσουμε οτι ο Άρης  διαμαρτυρήθηκε σωστά  για φάουλ στην αρχή της φάσης  και συγκεκριμένα πάτημα του Αμπου Χάνα στον Σιφουέντες.

Το τέρμα του Λεβαδειακού έκαναν τον Άρη να αντιδράσει και να βγάλει περισσότερη ενέργεια και νεύρο και να αρχίσει να απειλεί, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Εν τέλει χωρίς ουσιαστικά κάποια αξιόλογη τελική, ο Θεός του πολέμου κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις 9 λεπτά μετά, δηλαδή στο 30′. Από σέντρα του Σαβέριο, ο Νταρίντα που ήταν στην καρδιά της περιοχής έβαλε το πόδι του και η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα του Μακάνιο. Τελικά το γκολ χρεώθηκε αυτογκόλ στον Εραμούσπε ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει σκόραρε εις βάρος της ομάδας του.

Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε ως το φινάλε της αναμέτρησης, με τον Άρη να έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή στο 44′. Από σέντρα-σουτ Σπίκιτς, ο Μακάνιο έδιωξε ενώ στην επαναφορά o Μορόν αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Άρης έμεινε στα αποδυτήρια, ο Λεβαδειακός έκανε πάρτι

Αν κανείς περίμενε οτι ΄στο 2ο ημίχρονο ο παράγοντας ψυχολογίας θα ήταν με το μέρος του αφού ήταν εκείνος που ισοφάρισε, διαψεύστηκε οικτρά. Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν λες και δεν βγήκε ποτέ από  τα αποδυτήρια. Άνευρη επιθετικά, ευάλωτη στο λάθος αμυντικά και ένας Λεβαδειακός που βγήκε με νοοτροπία όχι να κρατήσει τον βαθμό αλλά να νικήσει. Και τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο.

Αρχικά στο 51′ ήρθε το 2-1  με τον Εραμούσπε να πηδά πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ και να με κεφαλιά να εξιλεώνεται για το αυτογκόλ που είχε πετύχει.

Και προτού καλά καλά συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι από το δεύτερο γκολ, έφαγαν και τρίτο, μόλις τρία λεπτά αργότερα. Σε μία πολύ ωραία αντεπίθεση οι αλλαγές που είχε κάνει ο Παπαδόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, με τον Ρόμο να πασάρει και τον Συμελίδη να κάνει το 3-1.

Παρά τις αλλαγές στα άκρα (Σίστο, Νταντί, Μάγιο) και την χρησιμοποίση του Φετφατζίδη στον άξονα η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε ιδιαίτερα προς το καλύτερο. Αντιθέτως η αλλαγή του Όζμπολτ με τον Πεντρόζο από τον Παπαδόπουλο βοήθησε τους Βοιωτούς να είναι πιο συμπαγείς μεσοαμυντικά.

Μάλιστα στο79′ πέτυχαν και 4ο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Σε μία ακόμη εξαιρετική αντεπίθεση έβαλαν και 2ο γκολ σήμερα με παίκτη που πέρασε αλλαγή.  Ο Τσάπρας έβγαλε άψογη κάθετη στον Ρόμο, αυτός γύρισε στον Κωστή που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και ο Πεντρόσο που καραδοκούσε πήρε το «ριμπάουντ» και προς κενής εστίας να κάνει το 4-1.

Λεβαδειακός – Άρης 4-1:

Σκόρερ: 21′ Τσάπρας, 51′ Εραμούσπε, 54′ Συμελίδης, 79′ Πεντρόζο – 30’αυτ. Εραμούσπε

  • Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
  • Βοηθοί: Μπούξμπαουμ Ράινχαρτ (Ανατολικής Αττικής), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
  • VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
  • AVAR: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Καστοριάς)
  • Τέταρτος: Τομαράς Ιωάννης (Θράκης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Μακάνιο, Τσάπρας, Κάτρης, Εραμούσπε, Βήχος, Μορέιρα (46’ Ρόμο), Αμπού Χάνα (46’ Συμελίδης), Τσοκάι, Μπάλτσι (73’ Λαμαράνα), Κωστή (84’ Λιάγκας), Όζμπολτ (64’ Πεντρόσο)

ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Μοντόγια (67’ Μάγιο), Φαμπιάνο, Βέλεθ (81’ Κουάισον), Μεντίλ, Μόντσου (67’ Ντιαντί), Νταρίντα, Σιφουέντες, Σπίκιτς (60’ Σίστο), Σαβέριο (60’ Φετφατζίδης), Μορόν.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: MEGA : Δεν ξέχασαν τον Σωκράτη Κόκκαλη…

MEGA : Δεν ξέχασαν τον Σωκράτη Κόκκαλη…

Στο ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού στο MEGA δεν ξέχασαν να κάνουν αναφορά και στην προσφορά του Σωκράτη Κόκκαλη…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Οι πρώτες μεταγραφές του Ριμπάλτα!

ΑΕΚ: Οι πρώτες μεταγραφές του Ριμπάλτα!

Ο Ριμπάλτα έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες προσθήκες στην ΑΕΚ και δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστές!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η υπόθεση του Αράο δείχνει και τη συνέχεια

Παναθηναϊκός: Η υπόθεση του Αράο δείχνει και τη συνέχεια

Η διαχείριση στο θέμα του Γούιλιαν Αράο δείχνει τι θέλει γενικότερα να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Φέρνει μεταγραφές από Ελλάδα ο Αλαφούζος!

Φέρνει μεταγραφές από Ελλάδα ο Αλαφούζος!

Ήδη κάποιοι παίκτες έχουν ξεχωρίσει στη λίστα του «τριφυλλιού» για μεταγραφές και μάλιστα υπάρχουν και Έλληνες διεθνείς σε αυτή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πινέδα: Έξαλλοι με αυτό που έγινε

Πινέδα: Έξαλλοι με αυτό που έγινε

Δεν το πίστευαν αυτό που συνέβη στον Ορμπελίν Πινέδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ανανέωση χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Ολυμπιακός: Ανανέωση χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Χωρίς δεύτερη σκέψη, άναψε το πράσινο φως για την ανανέωση του Ντάνι Γκαρσία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Έπεσαν έξω (και) με Μπακασέτα!

Παναθηναϊκός: Έπεσαν έξω (και) με Μπακασέτα!

Οι τρεις εβδομάδες απουσίας, έχουν ήδη γίνει πέντε και θα φτάσουν μίνιμουμ τις οκτώ!

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Η ενασχόληση Μαρινάκη με το μπάσκετ του Ολυμπιακού…

Η ενασχόληση Μαρινάκη με το μπάσκετ του Ολυμπιακού…

Διοικητικά με τον Ολυμπιακό η αρχή ήταν με το βόλεϊ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά αθλητικά ήταν από το μπάσκετ…

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Ο συμπαίκτης του που τον πρόδωσε

Κώστας Τσιμίκας: Ο συμπαίκτης του που τον πρόδωσε

«Χτύπημα» από εκεί που δεν το περίμενε ο Κώστας Τσιμίκας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτή είναι η συμφωνία με Κυριακόπουλο!

ΑΕΚ: Αυτή είναι η συμφωνία με Κυριακόπουλο!

Αυτή είναι η καταρχήν προφορική συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Κυριακόπουλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Αυτός θα πάρει σίγουρα ευκαιρία στην καλοκαιρινή προετοιμασία

Ολυμπιακός : Αυτός θα πάρει σίγουρα ευκαιρία στην καλοκαιρινή προετοιμασία

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος θα πάρει ευκαιρία το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός θα τον πάρει στην καλοκαιρινή του προετοιμασία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν χωράνε και οι δύο!

Παναθηναϊκός: Δεν χωράνε και οι δύο!

Πολύ δύσκολο Τετέ και Πελίστρι να είναι συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και την επόμενη χρονιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Μεταγραφή μέσω Γιοβάνοβιτς

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Μεταγραφή μέσω Γιοβάνοβιτς

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έλαβε ένα ακόμη μήνυμα εν όψει καλοκαιριού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Εκτός από τον Ριμπαλτά, ετοιμάζεται κι ο Τζιμπούρ!

ΑΕΚ: Εκτός από τον Ριμπαλτά, ετοιμάζεται κι ο Τζιμπούρ!

Ενεργό ρόλο και λόγο στον σχεδιασμό της ΑΕΚ θα έχει και πάλι και ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια, ο Ιωαννίδης και ο «πυροσβέστης» Φύσσας!

Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια, ο Ιωαννίδης και ο «πυροσβέστης» Φύσσας!

Διευρυμένο ρόλο θα έχει στον Παναθηναϊκό ο Τάκης Φύσσας. Όχι πως δεν είχε, απλώς τώρα πήρε και επίσημη μορφή η συνεργασία αυτή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Έτσι μένει ο Σαμάτα!

ΠΑΟΚ: Έτσι μένει ο Σαμάτα!

Υπό προϋποθέσεις θα μείνει στον ΠΑΟΚ ο Αλί Σαμάτα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τα βρήκε με Μλαντένοβιτς!

Παναθηναϊκός: Τα βρήκε με Μλαντένοβιτς!

Ανανεώνει για δύο χρόνια με αύξηση των αποδοχών του ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι ομάδα υποστηρίζει στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καρέτσας;

Τι ομάδα υποστηρίζει στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καρέτσας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το είπε μετά το ματς με την Εθνική Ελλάδας, αλλά ο Κωνσταντίνος Καρέτσας φρόντισε να το υπενθυμίσει.

Ποδόσφαιρο