ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μονπελιέ (vid)

Νικώντας τη Ναντ 32-27, στον τελικό του Champions League στην Κολωνία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μονπελιέ (vid)

O γαλλικός «εμφύλιος», επί γερμανικού εδάφους, με τρόπαιο το ευρωπαϊκό στέμμα, έβγαλε νικήτρια τη Μονπελιέ, θριάμβευσε επί της Ναντ με 32-27 στον τελικό του Final 4 του Champions League, στην Κολωνία, και εστέφθη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μάλιστα, η Μονπελιέ καταφέρνει να φθάσει στην κορυφή της «γηραιάς» ηπείρου για δεύτερη φορά στην ιστορία της, καθώς είχε γίνει πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2003 και παρέμεινε η μόνη γαλλική ομάδα που έχει φθάσει στην υψηλότερη αυτή διάκριση, σε συλλογικό επίπεδο.

Η Μονπελιέ με ένα σερί 3-0 προηγήθηκε 10-7 (16’) και δεν έχασε ποτέ ξανά την πρωτοπορία στο σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 16-13, η Ναντ σε τρεις περιπτώσεις μείωσε στο ένα γκολ και ισοφάρισε 24-24 στα 50:20, όμως η Μονπελιέ με πέντε αναπάντητα γκολ έκανε το 29-24 (55:54), τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

O Nτιέγκο Σιμόνε, της Μονπελιέ, ανακηρύχθηκε ο MVP στο Final 4 και ο Αργεντινός είναι ο πρώτος που μη Ευρωπαίος που κατακτά αυτόν τον προσωπικό τίτλο.

Στον αγώνα για την 3η θέση, και στο ζευγάρι του περσινού τελικού, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε την Βαρντάρ Σκοπίων με 29-28.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μονπελιέ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.