MUST READ

Δύο χρόνια Τέμπη: Και οι 57 ήταν εκεί

Στις 28 Φεβρουαρίου 2025, η Ελλάδα δεν ξέχασε. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των 57 ψυχών.
Δύο χρόνια Τέμπη: Και οι 57 ήταν εκεί

Η Ελλάδα δεν ξέχασε. Δύο χρόνια μετά, η πληγή δεν είχε κλείσει. Αντίθετα, άνοιγε ξανά, κάθε φορά που έλεγες ένα από τα 57 ονόματα. Κάθε φορά που μια μάνα ξυπνούσε και έφτιαχνε ακόμα ένα πρωινό που δεν θα τρωγόταν ποτέ. Κάθε φορά που ένας πατέρας κοιτούσε το κινητό του, περιμένοντας ένα μήνυμα που δεν θα ερχόταν. Κάθε φορά που ένα άδειο δωμάτιο έμενε έτσι, ανέγγιχτο, σαν να κρατούσε την ανάσα του, περιμένοντας κάποιον που δεν θα επέστρεφε ποτέ.

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2025. Η Ελλάδα σταμάτησε ξανά. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στον Βόλο, στη Λάρισα, στην Κρήτη, σε κάθε γωνιά της χώρας, οι δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους. Τέσσερα εκατομμύρια καρδιές που χτυπούσαν μαζί. Άνθρωποι που δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον, αλλά εκείνη τη μέρα έγιναν ένα.

Δεν ήταν μια απλή πορεία. Ήταν η απουσία που γινόταν παρουσία. Ήταν 57 άδεια καθίσματα στο τραπέζι, 57 αναπάντητες κλήσεις, 57 ζωές που δεν συνέχισαν. Ήταν οι φωνές όσων έμειναν πίσω, να φωνάζουν για εκείνους που δεν μπορούσαν πια.

Οι γονείς των θυμάτων περπατούσαν μπροστά, με τα μάτια καρφωμένα στο κενό. Δεν κρατούσαν σημαίες, ούτε πανό. Κρατούσαν μόνο τη μνήμη. Κάποιοι σφίγγανε τις γροθιές τους. Κάποιοι περπατούσαν σιωπηλοί, με τα χείλη σφιγμένα, γιατί αν μιλούσαν, δεν θα άντεχαν.

Δύο χρόνια μετά, η χώρα δεν προχώρησε. Πώς να προχωρήσεις όταν δεν έχεις πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι; Όταν η αδικία καίει μέσα σου σαν πυρετός; Οι 57 δεν έλειπαν. Ήταν εκεί. Στους δρόμους, στις φωνές, στις σιωπές.

Και η Ελλάδα δεν θα τους ξεχάσει ποτέ.

Πέτρος Κατερινάκης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ: Πώς πέρασαν 40.000 ξένοι μαχητές στη Συρία μέσω Τουρκίας

Πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ: Πώς πέρασαν 40.000 ξένοι μαχητές στη Συρία μέσω Τουρκίας

Ο πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ εξηγεί τον ρόλο της Τουρκίας στη διέλευση ξένων μαχητών προς τη Συρία την περίοδο ανόδου του ISIS.

Must Read
Must Read: Οι 10 πιο δημοφιλείς αθλητικές λίγκες στον κόσμο τη σεζόν 2025-26

Οι 10 πιο δημοφιλείς αθλητικές λίγκες στον κόσμο τη σεζόν 2025-26

Η Premier League στην κορυφή με 3,2 δισ. θεατές. Δείτε τις 10 αθλητικές λίγκες με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως τη σεζόν 2025-26.

Must Read
Must Read: Το νόημα των Χριστουγέννων μέσα από τον λόγο του Μητροπολίτη Νότιας Ασίας Κωνσταντίνου Τσίλη

Το νόημα των Χριστουγέννων μέσα από τον λόγο του Μητροπολίτη Νότιας Ασίας Κωνσταντίνου Τσίλη

Ο Μητροπολίτης Νότιας Ασίας, Κωνσταντίνος Τσίλης, μιλά για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων και το μήνυμα αγάπης, ελπίδας και προσφοράς.

Must Read
Must Read: «Last Christmas»: Το πιο εμπορικό βρετανικό single που δεν έφτασε ποτέ στο νούμερο ένα

«Last Christmas»: Το πιο εμπορικό βρετανικό single που δεν έφτασε ποτέ στο νούμερο ένα

«Last Christmas»: Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι που έγινε διαχρονικός θρύλος.

Must Read
Must Read: Απουσία του προέδρου της ΕΟΕ Ισίδωρου Κούβελου από την γιορτή των κορυφαίων που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ

Απουσία του προέδρου της ΕΟΕ Ισίδωρου Κούβελου από την γιορτή των κορυφαίων που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ

Σίγουρα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δικαιούται τέτοια αντιμετώπιση από το Σύνδεσμο των Αθλητικών Συντακτών.

Must Read
Must Read: Ο πρώτος μαύρος αθλητής στην ιστορία που κέρδισε παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο πρώτος μαύρος αθλητής στην ιστορία που κέρδισε παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο George Dixon έγραψε ιστορία στο μποξ το 1890, αλλά η ζωή του είχε και φτώχεια, προκατάληψη και ένα δύσκολο τέλος. Ένα ανθρώπινο πορτρέτο πίσω από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο.

Must Read
Must Read: Στο πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας δεν έρχονταν αεροπλάνα από άλλα αεροδρόμια γιατί φτιάχτηκε για άλλο σκοπό

Στο πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας δεν έρχονταν αεροπλάνα από άλλα αεροδρόμια γιατί φτιάχτηκε για άλλο σκοπό

Δεν υπήρχαν αφίξεις, δρομολόγια ή επιβάτες. Το πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας δημιουργήθηκε για εκπαίδευση και στρατιωτική χρήση, πριν υπάρξει πολιτική αεροπορία ή άλλα αεροδρόμια στη χώρα.

Must Read
Must Read: Το οπλισμένο ground drone που αλλάζει τον πόλεμο

Το οπλισμένο ground drone που αλλάζει τον πόλεμο

Το ουκρανικό Droid TW είναι ένα οπλισμένο ground drone με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών, τηλεχειρισμό και AI αισθητήρες, σχεδιασμένο για τον σύγχρονο πόλεμο.

Must Read
Must Read: Σοκ με πρώην αστέρα του Nickelodeon: Άστεγος και αγνώριστος στην Καλιφόρνια

Σοκ με πρώην αστέρα του Nickelodeon: Άστεγος και αγνώριστος στην Καλιφόρνια

Ο Τάιλορ Τσέις από τον «Οδηγό επιβίωσης του Ned» εντοπίστηκε άστεγος. Η εικόνα του προκαλεί ερωτήματα για το τίμημα της παιδικής δόξας.

Must Read