STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παπά-break με «στρατηγό» Σφαιρόπουλο

Η πρώτη νίκη ανήκει στον Ολυμπιακό. Με τρόπο πειστικό. Το πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου απαίτησε τεράστια διαφοροποίηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το έκανε. Με επιτυχία (75-65). Αυτό ήταν το προτέρημα του Ολυμπιακού, έναντι του Παναθηναϊκού. Όταν το πλάνο… στράβωσε, ο Σφαιρόπουλος είχε τη λύση. Ο Τσάβι Πασκουάλ όχι! Για να καταλάβετε για το …...
Παπά-break με «στρατηγό» Σφαιρόπουλο

Η πρώτη νίκη ανήκει στον Ολυμπιακό. Με τρόπο πειστικό.

Το πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου απαίτησε τεράστια διαφοροποίηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το έκανε. Με επιτυχία (75-65). Αυτό ήταν το προτέρημα του Ολυμπιακού, έναντι του Παναθηναϊκού.

Όταν το πλάνο… στράβωσε, ο Σφαιρόπουλος είχε τη λύση. Ο Τσάβι Πασκουάλ όχι!

Για να καταλάβετε για το … ναυάγιο του πλάνου, θα σας πούμε πως ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε τον νικητήριο για τον Ολυμπιακό τελικό, με 4 πόντους, 1/10, 2 ασίστ και 3 λάθη. Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 2 πόντους με 0/1 σουτ, 2/2 βολές και 3 ριμπάουντ.

Και όμως… Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να πετύχει 75 πόντους. Και το κυριότερο; Να χαλάσει το παιχνίδι του αντίπαλού του. Ο τρόπος είναι απλός. Το είχε πράξει και η Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. «Σταματήστε τον Καλάθη», είναι ο τίτλος του και λειτούργησε άψογα. Ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έμεινε στο παρκέ σχεδόν για 34 λεπτά, μέτρησε 8 πόντους με 4/16 σουτ (0/7 τρίποντα) και μόλις – για τα φετινά δεδομένα – 5 ασίστ.

Τη στιγμή που ο Σφαιρόπουλος βρήκε τη λύση, ο Πασκουάλ έμεινε «αιχμάλωτος». Για τον Καταλανό υπήρχαν μόνο οι ατομικές ενέργειες των Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς. Δεν ήταν αρκετές. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την κακή αμυντική προσέγγιση των «πράσινων».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέμειναν στα σουτ τριών πόντων. Μία… τέχνη που άλλες φορές τον δικαιώνει και άλλες τον… σκοτώνει. Το απόγευμα της Κυριακής (3/6) ήταν η αιτία της ήττας.

Χώρια το 64% στις ελεύθερες βολές. Η αναμέτρηση πήγε στην επαφή. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν 14 περισσότερα φάουλ και εκτέλεσαν 17 παραπάνω βολές (37 έναντι 20 του Ολυμπιακού, ο οποίος εκτέλεσε τις τελευταίες του 4:59 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου).

Πάμε πάλι πίσω στον Ολυμπιακό. Οι δύο «Παπ» ήταν οι μπροστάρηδες. Προσοχή, μπορεί να μην ήταν οι κορυφαίοι, ο ρόλος του όμως ήταν κομβικός. Ο Κώστας Παπανικολάου «εκτέλεσε» σε κρίσιμα σημεία. Το ίδιο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Και οι δύο τους έβαλαν… χαλινάρι στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Μετά ήρθε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Κρίσιμα μακρινά σουτ. Τον… οβολό του πρόσθεσε και ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Κατά την προσφιλή του συνήθεια ξεκίνησε δυνατά. Και κράτησε τον Ολυμπιακό στο σκορ.

Κάπου εδώ δεν πρέπει να λησμονήσουμε και τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά το ντέρμπι, αλλά όταν χρειάστηκε βροντοφώναξε «παρών»!

Η αναφορά όλων των παραπάνω ονομάτων δεν είναι τυχαία. Ολοι αυτοί βγήκαν μπροστά. Από τον Παναθηναϊκό ουδείς (πλην των Τζέιμς, Σίνγκλετον) δεν… πάτησε στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (1/2 τριπ., 10 ριμπ.), Τζέιμς 23 (3/8 τριπ., 5 ριμπ., 2 ασίστ), Γκιστ 4, Καλάθης 8 (4 ριμπ., 5 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4 (1/4 τριπ., 6 ριμπ.), Ρίβερς 2, Παππάς 1, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Μήτογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 14 (1/4 τριπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ), Ρόμπερτς 12 (2/4 τριπ., 3 ριμπ., 2 ασίστ), ΜακΛιν 7 (6 ριμπ.), Παπαπέτρου 10 2/2 τριπ., Στρέλνιεκς 7, Μάντζαρης 11 (3), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 2.

«Αιώνιο» (αμυντικό) μαρτύριο!

«Αιώνιο» (αμυντικό) μαρτύριο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπά-break με «στρατηγό» Σφαιρόπουλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.