ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

«Αυτό ξεχωρίζει τις καλές από τις σπουδαίες ομάδες»

Ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει πως τίποτα δεν τελείωσε. Όπως το ήξερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο φινάλε του πρώτου τελικού. «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι για τους τελικούς των πλέι οφ. Βήμα-βήμα, αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε σπουδαία άμυνα κι έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», εξήγησε...
«Αυτό ξεχωρίζει τις καλές από τις σπουδαίες ομάδες»

Ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει πως τίποτα δεν τελείωσε. Όπως το ήξερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο φινάλε του πρώτου τελικού.

«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι για τους τελικούς των πλέι οφ. Βήμα-βήμα, αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε σπουδαία άμυνα κι έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», εξήγησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Και συνέχισε, αναφορικά με την αλλαγή που παρουσίασε η ομάδα του σε σχέση με τον πρώτο τελικό: «Είμαστε στα πλέι οφ και κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σε όλη τη σεζόν, παίξαμε εξαιρετικά κι αυτός ήταν ο λόγος που ήμασταν αήττητοι μέχρι τον πρώτο τελικό. Σε εκείνο το ματς, παίξαμε απαίσια. Δεν ήταν έκπληξη το πώς παίξαμε στον δεύτερο τελικό, αλλά το πώς παίξαμε στον πρώτο. Αυτό που ξεχωρίζει τις καλές από τις σπουδαίες ομάδες είναι το πώς αντιδρούν σε καταστάσεις σαν αυτή».

Ο Καταλανός προπονητής ρωτήθηκε και για τις τέσσερις επικρατήσεις, φέτος και πέρσι, των «πράσινων» στο ΣΕΦ. Ιδού τι αποκρίθηκε: «Δεν έχω να πω κάτι. Προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε ματς. Είναι δύσκολο να το κάνεις, αλλά όταν έχεις σπουδαία ομάδα, μπορείς να τα καταφέρεις».

Ο Πασκουάλ αναφέρθηκε και στην επιθετική αρετή της ομάδας του: «Είναι σημαντικό να βοηθούν όλοι οι παίκτες όσο το δυνατόν περισσότερο. Με δύο παίκτες, είναι αδύνατον να κερδίσεις τέτοιο ματς. Το πιο σημαντικό είναι να νικάς. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς, το οποίο θα είναι διαφορετικό για τις δυο ομάδες. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να παίξουμε έξυπνα».

Παράλληλα, ο Πασκουάλ μίλησε και για τη μη συμμετοχή του Νίκου Παππά. Εξήγησε πως ήταν απόφαση τακτικής και πρόσθεσε: «Θέλαμε να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο. Παίξαμε με ψηλά σχήματα, ήταν θέμα τακτικής και τίποτα παραπάνω. Σε ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αυτός που δεν παίζει είναι πάντα πρωταγωνιστής».

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να ανασυνταχθούμε για το τρίτο ματς»

Μεγάλη ένταση και συλλήψεις στο ΣΕΦ, εγκλωβισμένη η «πράσινη» αποστολή (UPD-pics)

Επεισόδια έξω από το ΣΕΦ (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Αυτό ξεχωρίζει τις καλές από τις σπουδαίες ομάδες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.