EXTRATIME

Πολύ τυχερός ή τρομακτικά άτυχος; Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε από κεραυνό 7 φορές

Πέθανε από αυτοτραυματισμό από όπλο λόγω κατάθλιψης
Πολύ τυχερός ή τρομακτικά άτυχος; Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε από κεραυνό 7 φορές

O Ρόι Σάλιβαν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα είτε ως ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο είτε ως ο πιο άτυχος!Και τα δύο θα του ταίριαζαν εξίσου.

Γεννήθηκε το 1912 στο στο Green County και ήταν το 4ο από 11 παιδιά.

O Σάλιβαν χτυπήθηκε από κεραυνό και αυτό προκαλεί από μόνο του έκπληξη!Ο Σάλιβαν όμως χτυπήθηκε από κεραυνό 7 φορές μεταξύ του 1942 και 1977.

Αν και η δουλειά του ως δασοφύλακας τον έθεσε σε ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο από τον μέσο άνθρωπο, δεν εξηγείται η πιθανότητα 4.15 σε 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 που είχε ο Σάλιβαν να χτυπηθεί από κεραυνό 7 φορές!

Κι όμως επέζησε από όλα τα χτυπήματα και μάλιστα τα διηγήθηκε!

Χτύπημα πρώτο:
Έγινε το 1942, όταν ο Σάλιβαν ήταν σε υπηρεσία στο Millers Head στο Shenandoah National Park όταν χτύπησε καταιγίδα. Η αστραπή χτύπησε επανειλημμένα τον πύργο πυρκαγιάς στον οποίο βρισκόταν Σάλιβαν και όταν εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, πυροδοτώντας τον. Ο Σάλιβαν προσπάθησε να φύγει, αλλά χτυπήθηκε από αστραπή σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πύργο.

Χτύπημα δεύτερο:
Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1969, ο Σάλιβαν ήταν και πάλι σε υπηρεσία και αυτή τη φορά οδηγούσε σε έναν ορεινό δρόμο όταν ο κεραυνός τον χτύπησε από το ανοιχτό παράθυρο του φορτηγού του αφήνοντας τον αναίσθητο σε ένα ανεξέλεγκτο φορτηγό.

Χτύπημα τρίτο:
Την επόμενη χρονιά, ο Σάλιβαν στεκόταν =απλά στον κήπο του ο κεραυνός έπληξε έναν κοντινό μετασχηματιστή ισχύος και στη συνέχεια χτύπησε κι εκείνον.

Αποτέλεσμα εικόνας για roy sullivan

Χτύπημα τέταρτο και πέμπτο
Το 1972, δούλευε στο σταθμό του ναυαγοσώστη όταν τον χτύπησε ξανά κεραυνός και τα μαλλιά του πήραν φωτιά, ενώ τον Αύγουστο του 1973, όντας ξανά στην εργασία του είδε ένα σύννεφο να πλησιάζει. Προσπάθησε να το ξεπεράσει, αλλά τον χτύπησε και πάλι κεραυνός.
Αυτό το περιστατικό τον οδήγησε να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πάνω του που προσελκύει τις αστραπές.

Χτύπημα έξι και επτά
Φαίνεται τελικά πως είχε δίκιο, καθώς χτυπήθηκε άλλες δύο φορές από αστραπή. Στις 5 Ιουνίου 1976, προσπάθησε και πάλι να ξεπεράσει ένα σύννεφο καταιγίδας που φάνηκε να τον ακολουθεί και έγινε αυτό που φαντάζεσαι!

Το τελευταίο χτύπημα έγινε στις 25 Ιουνίου 1977, όταν ψάρευε σε μια λίμνη. Ο κεραυνός τον χτύπησε, για άλλη μια φορά τα μαλλιά του πήραν φωτιά και κάηκε στο στήθος και στο στομάχι.

Ο Ρόι Σάλιβαν πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 1983, από αυτοτραυματισμό με όπλο εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολύ τυχερός ή τρομακτικά άτυχος; Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε από κεραυνό 7 φορές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.