MUNDIAL 2018

Τα κουρασμένα πόδια ενός θνητού

To debate που έχει ξεκινήσει για τον Μέσι και το χαμένο πέναλτι στην πρεμιέρα της Αργεντινής
Τα κουρασμένα πόδια ενός θνητού

Από το χέρι του Θεού (βλ. Μαραντόνα) στα πόδια του θνητού (βλ. Μέσι). Ή, όταν το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή ορίζεται από τα… άκρα των πρωταγωνιστών.

Το αποτυχημένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στην πρεμιέρα της ομάδας του στο Μουντιάλ κόντρα στην Ισλανδία απέδειξε αυτό που όλοι φαντάζονταν, αλλά δεν μπορούσαν να το εκφράσουν με βεβαιότητα: ο «Λίο» δεν είναι σούπερ-ήρωας. Δεν είναι βιονικός και δεν μπορεί να χωρίσει τη… θάλασσα στα δύο προς χάρη των συμπαικτών του. Υπάρχουν και κάποια όρια στην αντοχή των υλικών που τον συνθέτουν.

Χαρακτηριστική είναι η κριτική που ασκεί η αργεντίνικη εφημερίδα «Ole», η οποία αναφέρεται στα κουρασμένα πόδια του Μέσι: «Η Ισλανδία μας επανέφερε στην πραγματικότητά μας. Εξαρτόμαστε τόσο πολύ από τον Λίο που εκείνος δεν βρεθεί στην ημέρα του, καταλήγουμε να είμαστε μπερδεμένοι. Ήδη κάνουμε υπολογισμούς για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε τον Μέσι να είναι περισσότερο Μέσι για να νικήσουμε την Κροατία την προσεχή Πέμπτη».

H «La Prensa» σημειώνει πως: «Ο Μέσι, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα περίμενε κάτι να κάνει, αλλά δεν ήταν γραφτό να το υλοποιήσει». Για να καταλήξει: «Η Αργεντινή δεν είχε το ντεμπούτο που αναμενόταν, αλλά, προφανώς, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα αναγγελθέν αντίο. Υπάρχει ο Μέσι. Αν και σήμερα ούτε κι αυτός έφτασε».

Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του Κάρλος Μπιάνκι στην εφημερίδα «Clarin» για την περίπτωση του Μέσι: «Θεωρώ πως αν υπάρξει ξανά πέναλτι υπέρ μας, πάλι ο Μέσι θα πρέπει να εκτελέσει. Εκτός αν δεν θέλει ο ίδιος. Να υποθέσουμε πως τα τρία γκολ του Ρονάλντο τον επηρέασαν; Η αλήθεια ότι ο ένας δίνει κίνητρο στον άλλον. Δεν θα μπορούσε αν υπάρξει ο ένας αν δεν υπήρχε ο άλλος. Ο Μέσι δεν έχει ενοχληθεί από την ευστοχία του Κριστιάνο, αλλά σίγουρα δεν του προσφέρει και ευχαρίστηση. Κι αυτό δεν το λέω ως προπονητής, αλλά ως συνταξιούχος σκόρερ. Όταν ήμουν πρώτος πάντα ανησυχούσα όταν έβλεπα τον δεύτερο να βελτιώνεται».

Την υπεράσπιση του Μέσι ανέλαβε και ο Ζοσέ Μουρίνιο λέγοντας: «Ο Μέσι πάλευε κόντρα σε έναν, σε δύο, σε τρεις αντιπάλους. Ήταν δύσκολο γι’ αυτόν. Και πάλι, όμως, έκανε σουτ που την εστία».

&

Οσο για τον Γκάρι Λίνεκερ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Μέσι έχασε ένα πέναλτι και κάπως, κάπου, ο Ρονάλντο κλείνει το μάτι».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα κουρασμένα πόδια ενός θνητού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.